MoDo

Anthony Peters räddade poäng till MODO Hockey

14 oktober 2020 21:50
Herr

MODO Hockey förlorade med 2-1 efter straffläggning i onsdagskvällens bortamatch mot Kristianstad. Målvakten Anthony Peters svarade för hela 55 räddningar i matchen där MODO Hockeys mål gjordes av Sebastian Ohlsson.

MODO Hockey fick inte en bra start i onsdagkvällens bortamatch mot Kristianstad och tog timeout efter fem spelade minuter. Passningsspelet fungerade inte i den första peridoen, men Anthony Peters spelade stabilt mellan stolparna och stoppade samtliga 16 skott från hemmalaget. Två MODO-utvisningar låg till viss del som grund för Kristianstads skottövertag, men efter 20 spelade minuter var det MODO som hade ledningen med 0-1 i matchen. Med 12 sekunder kvar av den första perioden kastade Sebastian Ohlsson en puck mot mål som hittade hela vägen till nätet bakom en skymd Calle Clang i hemmalagets kasse.

I den andra periden fortsatte matchbilden från den första där MODO drog på sig utvisningar, Kristianstad hade det mesta av spelet och Anthony Peters spelade bra mellan stolparna. MODO klarade av spel i tre mot fem, men sekunder efter att Brendan Mikkelson kommit in som fjärde spelare kvitterade Kristianstad. Fredrik Hansson sköt 1-1 från slottet på passning från Kalle Miketinac.

MODO spelade sedan sitt första powerplay i matchen och lastade puckar mot mål i ett bra försök att återta ledningen. Ytterligare boxplay följde sedan, MODO:s sjätte tvåminutersutvisning, men inga fler mål föll i den andra perioden där skotten skrevs till 19-14.

Stökig tredjeperiod där utvisningarna haglade

Den tredje perioden inleddes som den andra avslutades, med spel i numerärt underläge där MODO klarade av spelet i boxplay när Aleksi Heponiemi blev utvisad 2+10 minuter. Matchen svängde sedan fram och tillbaka där Kristianstad skapade de farligaste lägena offensivt och Anthony Peters fortsatte att stå emot.

MODO skapade offensivt genom Edwin Hedberg som svarade för en bra prestation när mindre än sju minuter återstod av den tredje perioden. Tobias Viklund fick sedan 2+10 för abuse innan ytterligare en dubbelutvisning följde. MODO klarade även det spelet i boxplay innan ännu en utvisning kom för hakning. Men inga fler mål föll under ordinarie tid.

Förlust efter straffläggning - retur på fredag

Under övertidsspelet fick MODO-bänken sedan en tvåminutersutvisning för protest (abuse) och hemmalaget tog timeout för spel fyra mot tre. MODO klarade även av det spelet i boxplay och straffar kom att avgöra matchen.

Efter sju straffar utan mål sköt sedan Oscar Öhman den matchvinnande straffen i mål för 2-1 till Kristianstad. En poäng till MODO Hockey med andra ord och det tack vare en lysande insats av målvakten Anthony Peters som räddade inte mindre än 55 skott. Statistik att notera; 57-27 i skottstatistik samt 6-44 i utvisningsminuter.

Det är ”back to back” som gäller för MODO Hockey och Kristianstads IK när lagen möts igen redan i nästa omgång. Den matchen spelas på fredag kväll i Fjällräven Center och du kan stötta MODO Hockey genom att köpa Soffbiljetter till matchen på modo.ebiljett.nu.