TAIF

Tingsryd går segrande ur kvällens jämna batalj

5 mars 2021 20:21
Matchrapport

Timrå fick ikväll besök av Tingsryd, ett Tingsryd som kom till kvällens match med en 4 matchers lång förlustsvit medans Timrå var revanschsugna efter förlusten senast mot Västervik. Frågan var vem det skulle vara som vända förlust trenden i kvällens match. Svaret blev Tingsryd som bärgade en tung 3-5 seger sett till tabelläget och hoppade upp på en sjunde plats.

Intensiv inledning av Timrå och en spelsugen återvändare i Hardegård

Timrå inledde intensivt och var redan efter en minut väldigt nära att ta ledningen. Marcus Hardegård var tillbaka i spel och visade direkt suget efter mål, han slängde in pucken som gick i stolpen.

Kort därefter fick Morten Madsen fri gata men Adam Åhman i Tingsryds målet är välplacerad och räddade även den möjligheten.

Fyra minuter in i matchen så får även gästerna en farlig möjlighet. De kom i en spelvändning 3-mot-2 men även Jacob Johansson visade att han är med i matchen och gjorde en klass räddning.

Efter den tidiga pressen så skulle också Timrå få resultat. Åtta minuter in så blir Hartmann frispelad bakom mål och Jacob Blomqvist backar ut centralt i slottet, får pucken och trycker in 1-0.

Tre minuter efter ledningsmålet så kom nästa stora Timrå chans, Hartmann driver in på mål och försöker hitta medspelare på bortre stolpen men Tingsrydsspelare hann precisbin med klubba och Åhman kunde blockera.

Timrå skulle tillslut utöka till 2-0 efter att Jonathan Dahlén får ett läge och dundrar på men Adam Åhman gör en räddning men kubde inte hålla pucken utan den går rakt ut till en framstörtande Albin Lundin som stötte in pucken i ett nästan tomt mål.

Tingsryd skulle komma in i matchen efter att ha fått ett powerplay sent i perioden. Fredrik Olsson var först på en retur och lyckades precis överlista Jacob Johansson.

Tingsryd hittar momentum och vänder på matchen

Andra periodens första riktigt heta möjlighet får Timrå när Viktor Lodin drivit upp pucken längst sargkanten och hittat in mot Olofsson men får ingen direkt träff på pucken utan den smiter utanför den första stolpen.

Tingsryd skulle kort därefter istället kvittera. Återigen i powerplay. Rasmus Bengtsson fick pucken på blålinjen och skickade in ett tyst skott mot en skymd Johansson och 2-2 var ett faktum.

Timrå var några minuter efter kvittering nära att återta ledningen när Albin Lundin skär in mot mål och var ytterst nära att hitta nät men Åhman höll sig tät.

Tingsryd skulle också ta ledningen till 2-3 efter att vi inte lyckats få ut pucken ur egen zon och pucken tillslut landat hos Johan Harju som i sin tur hittat nätet bakom Jacob Johansson.

Timrå fick en jätte möjlighet till kvittering direkt efter baklängesmålet när Viktor Lodin blivit frispelad men skottet gick precis utanför stolpen.

Tingsryd fick en jättemöjlighet att utöka sin ledning men Rasmus Bengtsson missar dubbelt upp och 2-3 står sig istället perioden ut.

Hardegård kvitterar tidigt men ändå Tingsryd som går ifrån med segern

Timrå fortsatte att öppna perioderna starkt, Jonathan Dahlén var millimeter från att lirka in pucken men Tingsryds back lyckas få bort innan den gled in.

Knappa minuten efter så kom ändå kvitteringen och det är Marcus Hardegård som klippte till från blå och nätet rasslade.

Tingsryd fick powerplay och fick en jättechans men Jacob Johansson steppar upp och gjorde en magnifik dubbelräddning.

Halvvägs in i perioden så tog Tingsryd åter ledningen till 3-4 efter att man lagt in pucken och den lirkat sig in bakom Johansson.

Tingsryd gjorde även 3-5 i tom kasse med 1.13 kvar av matchen när Timrå tryckte på i 6-mot-4. Men en rensning från egen zon hittar nätet och det var också spiken i kistan i denna matchen.