Mora
MIK

Sjunde raka segern när Mora besegrades

4 november 2020 21:18

Timrå kom till dagens match utan landslagskallade Jonathan Dahlén. Timrå som visar en väldigt fin formkurva för tillfället skulle även idag besegra Mora och har numer sju raka segrar. Timrå såg ut att ha bra kontroll på matchen men Mora vaknade till i tredje perioden och gjorde det hela väldigt jämnt, men Timrå gick ändå segrande från matchen med slutsiffrorna 6-3.

Fysik och uppoffring genererade två tidiga mål för Timrå

Timrå kom ut till dagens match och visade upp en stor fysik vilket skulle komma att ge utdelning tidigt. Efter en offensiv tackling så dock pucken upp för Filip Westerlund, Filip tvekade inte utan slängde in pucken på mål och även i detsamma.

Dubblar man tiden från 1-0 så kom även 2-0 denna gången så var det Jeremy Boyce som var uppmärksam framför målet. Hugo Reinhardt drog ett skott mot bortre stolpen som Olof Lindblom i Moras mål släppte retur på. Boyce uppfattar detta och slängde sig för att hinna först på pucken och stötte in näste Timrå mål.

Efter ett något mindre bra powerplay så kom Moras första möjlighet. Lukas Wernblom som satt utvisad kom in och kontrade, men instället för att gå på mål så försökte han sig på en för svår passning som inte gick hem.

Med knappa minuten kvar på perioden så fick tidigare Timråiten Johan Persson en jättechans för Mora när han stack fram klubban framför Per Svensson och fick på så sätt fritt fram mot Jacob Johansson. Skottet gick dock en bit utanför.

Första perioden bjöd på mycket fart och Timrås fysiska och uppoffrande spel genererade periodens två mål. Mora stack fram i flygande kontringar och fick ett par möjligheter men det var ändå Timrå som var det kontrollerande laget under de första 20.

Mästerlig straff av Hartmann

Mora fick ett tidigt powerplay i den andra perioden och får igång ett fint spel. Pucken landade hos Ludvig Larsson på blålinjen som i sin tur drev pucken in centralt för att dra iväg ett skott som klingade hårt i stolpen.

Med bara sekunder kvar på powerplayet så hittade Mora ytterligare en möjlighet. En snabb passning över centrallinjen hittade en fristående Johan Persson som tryckte till med ett direktskott. Men Jacob Johansson visade vilken kvalitet han besitter och gjorde en jätteräddning.

Halvvägs in i perioden så blev Sebastian Hartmann serverad ett öppet läge mot mål, Mora back hakar upp honom och Hartmann får med sig ett straffslag. Han tog hand om straffen själv och gjorde detta med ackuratess. Kom in med bra tempo, en dragning för att få ner målvakten och la en backhand upp i nättaket till 3-0.

Minuten efter straffen så kom även Timrås fjärde mål. Hardegård blev ensam på blå och såg mycket folk på mål. Lägger in pucken, Lindbom släpper den bakom sig och Hugo Reinhardt var på den plats och kunde raka in den lösa pucken.

Kort efter målet så håller Timrå på att ställa till det för sig själv, Jacob Johansson spelar ut en puck som Moraspelare snappar upp och la in på mål, men Johansson är snabbt tillbaka i sin kasse och lyckades efter många om och men blockera pucken.

Mora vaknar till i sista perioden

Efter bara minuten så fick Timrå sitt första jätteläge i den tredje perioden. Ett fint klapp-klapp spel ledde fram till Hardegård som inte fick någon klar träff utan pucken kan plockas undan.

Minuten senare så kom gästerna in i målprotokollet. Puckvinst i offensiv zon av Isaac Heens som i sin tur hittade över till en framstörtande Kristoffer Gunnarsson som med ett rappt handledsskott hittar över Johanssons plockhandske till 4-1.

Med 7.51 spelat av den tredje perioden så hittar Timrå rätt i powerplay. Isac Lundeström blir lämnad i ena tekningscirkeln och kunde sikta in mot mål. Framför målet hittar han Christopher Liljewalls klubba som rakade in 5-1.

Minuten efter Timrås mål så reducerar Mora igen. Lukas Wernblom slängde in en puck mot mål och den letade sig på något sätt in mellan benentpå Johansson.

Gästerna skulle fortsätta att trycka på och lyckades även få in ytterligare en reducering. Johan Persson fick rak gata från egen blålinje och lyckades med en dragning få ner Johansson för att raka in en backhand till 5-3 med 8.53 kvar.

Mora gjorde ett sista försök för att hitta ytterligare reduceringar. Man fick ett powerplay och plockade ut målvakten men precis när Timrå blir fulltaligt så hittar Jeremy Boyce målet från egen kasse fram till slutresultatet 6-3.