TIK

Seger i grundseriens sista match

6 mars 2020 21:26
Matchrapport

Timrå åkte ner till Kristianstad med vetskapen att möjligheten att ta andraplatsen var väldigt liten men gick för fullt ändå. Timrå dominerade större delen av matchen men målen ville sig inte riktigt in. Till slut gick man segrandes ur matchen efter förlängning och med det får man rikta in sig på Karlskoga, Västerås, Södertälje och Västervik i slutspelsserien.

Lander inleder målskyttet

Matchen hinner knappt börja innan matchens första utvisning är ett faktum. Kristianstad kommer in i anfallszon och någonstans där åker Leon Lerebäck ut. Det blir däremot aldrig riktigt farligt i det kommande boxplayspelet. Timrå spelar disciplinerat och säkert. Kristianstad hinner knappt ens få ett skott på mål innan Lerebäck åter är i spel.

Strax efter att Timrå är fulltaligt kommer matchens första riktiga målchans. Jonathan Dahlén avlossar ett stenhårt skott mot Kristianstadmålet och kommer förbi målvakten. Tyvärr träffar skottet rakt på stolpen och ut. Målchansen är även startskottet på en väldigt lång stund av en Timrådominans.

Eter nio spelade minuter är det dags för Timrå att få spela powerplay. Tidigt etablerar man sig i offensiv zon och bokstavligen bombaderar motståndarmålet med skott. Skotten är dock allt som oftast relativt ofarliga. Man tappar lite momentum efter halva utvisningen men mot slutet hittar man tillbaka igen. När alla trodde att vi skulle bli mållösa kliver Filip Lander fram med bara sekunden kvar av powerplay och dundrar in matchens första mål! I samma veva görs även första målet i matchen mellan Karlskoga och Modo där Karlskoga är laget som gick upp i ledning.

Det dröjer inte lång tid innan det är dags igen för powerplay. Kristianstad drar på sig en utvisning ganska tidigt efter nedsläpp. Timrå tar återigen kommandot och etablerar sig i offensiv zon och skapar en hel del. Målet uteblir dock men med femton sekunder kvar av utvisningen drar Kristianstad på sig ytterligare en utvisning. Fem mot tre i femton sekunder alltså. Inget mål i fem mot tre dock. Inte ens det fortsatta fem mot fyra blev någon utdelning i. Trots en ihärdig press under nästan fyra minuter blev det mållöst.

Perioden är därefter nästan slut. Lagen går till vila med ett 0-1 till Timrå

Kristianstad går om

Andra perioden inleds som den första slutade. Med en rejäl Timråpress. Kristianstad får knappt hålla i pucken under dom fem första minuterna. Dock så håller Kristianstad ute Timrå från målområdet på ett bra sätt och man får inte riktigt det där riktigt vassa läget som man behöver.

Periodens första riktiga målchans kommer efter sex spelade minuter. Morten Madsen får pucken på vänsterkanten från Ohlsson och har det helt rent mot Kristianstads målvakt. Han avlossar ett skott men Christian Engstrand i Kristianstadsmålet hinner fram och gör en omöjlig räddning!

Med sju minuter spelade får Kristianstad tag på pucken och kontrar mot Timrå. En kontring som avslutas med en märklig puck som fladdrar framför Ohre. Tyvärr hittar sig pucken in i mål i slutändan och vi har ett kvitterat resultat.

Timrå fortsätter att äga pucken i större delen av perioden men man har svårt att komma igenom Kristianstads försvar. Till slut blir det också att man gör misstag, som i detta fall kostar en utvisning. Med cirka sex minuter kvar av perioden får Filip Westerlund åka och sätta sig. Det blir dock inte speciellt farligt under dom nästkommande två minuterna. Istället är det nästan Timrå som skapar dom farliga chanserna. Först i slutsekunderna får Kristianstad en någorlunda chans men utvisningen rinner ur. Strax därefter börjar Kristianstadspelarna jubla då dom anser att pucken är i mål och därefter blir det fullt bråk runtomkring Ohre. Det blev inte mål.

Däremot så blev det en dubbelutvisning som man kvittar. Bara minuten senare åker dock Sebastian Ohlsson också ut så vi får en ny fem mot fyra. Denna gång är man inte lika lyckosam. Efter endast 30 sekunder kommer målet och Kristianstad går upp i ledning. Målet kom i slutskedet av perioden och lagen hinner inte åstadkomma speciellt mycket mer under den kvarvarande tiden. Pausvila med 2-1 på resultattavlan.

Sen kvittering tar matchen till förlängning

Även denna period inleds med att Timrå kontrollerar matchen. En kontroll som resulterar i att Sundberg i Kristianstad krokar i Albin Lundin med sin klubba och således fäller honom. Ett tidigt powerplay för Timrå att vänta. En chans för laget att kvittera. Tidigt skapar man också ett riktigt bra läge som ser ut att vara mål men istället dömer domaren straff. En straff som Jonathan Dahlén får ta och väl där gör han inga misstag! Matchen är kvitterad!

Matchen fortsätter att vara i Timrås favör och efter tags övertag smäller det till igen! Filip Lander är återigen framme och dundrar in sitt andra mål för kvällen som även innebär en återvunnen ledning! Knappt en minut senare är det återigen dags för powerplay för Timrå.

Återigen så ser det väldigt bra ut. Man kontrollerar spelet och näst intill bombarderar skott mot mål. Lander känns sugen på ett tredje mål. Tyvärr blir laget dock mållösa denna gång. Men det stoppar inte laget från att fortsätta mala på.

Dock så får man ett avbräck med sju minuter kvar av perioden. En Kristianstadsspelare bryter sig nästan fri mot Ohre men blir stoppad på vägen. Tyvärr resulterade det i en utvisning på Leon Lerebäck. Men likt någon tidigare utvisning så ser det nästan ut som omvänt powerplay stundtals. Timrå spelar Ohlsson-madsen kedjan och spelar nästan mer i offensiv zon än i defensiv zon. Man är dessutom nära på att göra mål. Det är återigen först mot slutet av sina två minuter i numerärt överläge som Kristianstad lyckas komma till ett läge.

Med strax under fyra minuter kvar av perioden delar Lerebäck ut en tackling på en Kristianstadspelare som renderar i game misconduct. I samband med tacklingen blir det rejält grinigt och det resulterar i en utvisning för Kristianstad. I slutändan är det dock ett fem minuters långt boxplay som väntar för Timrå.

Kristianstad visar upp ett spel i powerplay som man inte sett tidigare under matchen. Man skapar en del chanser och när det återstår en minut kvar av perioden plockar man även ut målvakten för spel sex mot fyra. Med tio sekunder kommer även kvitteringen och förlängning väntar.

Hartmann avgör

Kristianstad inleder i powerplay och inleder starkt. Man kämpar sig igenom utvisningen och börjar därefter att gå mot ett avgörande. Och ett avgörande gör man. Dahlen chippar pucken till Hartmann som enkelt lirkar in pucken mellan Engstrands ben.

Tack för denna grundserie säger vi till HockeyAllsvenskan 2019/2020. Det är nu det roliga börjar!

Iomed att Modo vann sin match så innebär det att Timrå får rikta in sig på slutspelsserien som inleds på onsdag mot Karlskoga. Biljetterna och mer information släpper vi imorgon klockan 10:00 - Nu jäklar satsar vi stenhårt för att vinna denna serie och sedan ställas mot Modo eller Björklöven i play-off mot kvalet!