MoDo

Säker seger över Karlskrona på bortaplan

24 november 2019 19:48
Herr

MODO Hockey besegrade Karlskrona HK med 2-5 på bortaplan efter en stabil insats där laget tog ledningen i slutet av den första perioden och sedan aldrig släppte greppet om matchen. Målskyttar för MODO Hockey var Adam Tambellini, Mathias From, Tom Hedberg, Daniel Sylwander och Henrik Björklund.

Söndag eftermiddag betydde match för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan då det var möte mot Karlskrona HK i omgång 18. Matchen i NKT-Arena började på sämsta möjliga sätt sett med MODO-ögon då 1-0 för hemmalaget kom i matchens andra minut. MODO slarvade med passning i ett uppspel där Viktor Liljegren bröt på blålinjen och sköt mål högt i nät bakom Erik Hanses.

MODO skruvade upp tempot och efter ribbskott från Henrik Björklund kom även kvitteringen i matchen där Jonathan Johnson svarade för en fantastisk framspelning till Adam Tambellini som pricksköt 1-1 efter 6:24. Målet var Tambellinis tionde mål på lika många matcher.

I den första periodens sista minut tog även MODO Hockey ledningen i matchen och det efter en fin individuell prestation från Mathias From som lurade bor en KHK-spelare i sarghörnet innan han bröt in och satte en backhand i nättaket för 1-2. Det var även ställningen efter 20 minuter var spelade och skottstatsitiken i den första perioden visade 9-13.

1-1 i andra trots spelövertag MODO

I den andra periden fortsatte MODO att spela fartfyllt och övertygande och efter 4:45 vände laget spelet i mittzon där Magnus Häggström hittade bladet på Tom Hedberg med en stenhård passning. Hedberg styrde pucken direkt i mål där han störtade fram i mitten av banan. Efter målet saknades inte chanser för ytterligare MODO-mål, där bland annat Patrik Karlkvist hade ett stenhårt stolpskott. Men efter 15:23 kom en reducering från hemmalaget där MODO slarvade med ett uppspel där Niklas Johansson fick pucken på bladet, fintade en framstörtande forward innan han satte 2-3. Den andra periodens skott var 5-11.

Sylwander i powerplay - Björklund stängde matchen

I den tredje periodens femte minut fick Karlskorna matchens första möjlighet i powerplay, men det förvandlades snabbt till spel fyra mot fyra efter utvisning även för hemmalaget. MODO fick därmed ett kortare spel i powerplay och efter ett flygande anfall kom 2-4 i matchen efter 7:41. Mattias Norlinder spelade fram Henrik Björklund som hittade Daniel Sylwander som sköt ett välplacerat direktskott i nät för sin tredje fullträff för säsongen.

Efter det målet följde fler längre spelsekvenser utan avblåsning, vilket självklart gynnade MODO även om lagen bytte målchanser. Powerbreak kom med endast 2:20 kvar av matchen och i sekvensen där efter plockade Karlskrona målvakten i jakten på en reducering. Istället sköt Henrik Björklund 2-5 i öppen kasse för sitt fjortonde mål för säsongen. Det blev även slutresultatet i matchen där skotten slutade 25-28.

– Karlskrona spelar väldigt tight, men sett till matchen så gör vi en bra bortamatch där vi har bud på fler mål framåt och då framför allt i den andra perioden. I den tredje perioden slängde de många skott på kassen lite på chans, men vi gav dem inte många lägen att göra mål utan är nöjda med insatsen idag, sammanfattade Daniel Sylwander till C More efter slutsignalen.