MoDo

Ny hållen nolla gav seger mot Tingsryd

23 oktober 2019 21:46
Herr

MODO Hockey gjorde en av sina bästa matcher så här långt under säsongen när man på bortaplan vann med 4-0 mot Tingsryd. Linus Lundin höll sin andra raka nolla och framåt stod Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist, Tommy Enström och Henrik Björklund för målen.

MODO Hockey tog sig an Tingsryd på onsdagskvällen i Nelson Garden Arena i en match där Oscar Hedman gjorde sin 600:e match i MODO Hockey. MODO kommer närmast från en imponerande seger mot AIK där man i första perioden gjorde fyra mål och spelade bra. Det spelet hade man även med sig ut i första perioden mot Tingsryd.

MODO Hockey gav inte Tingsryd någon tid och man satte hög press vilket innebar att MODO kunde skapa en hel del farliga chanser. Matchens första mål kom på en snabb spelvändning där Patrik Karlkvist med en lång passning hittade Jonathan Johnson på offensiva blå och Johnsons inbrytning resulterade i 0-1.

MODO fortsatte det fina spelet och efter att Joakim Hagelin kämpat med sig pucken bakom mål så spelade han fram Patrik Karlkvist och Karla hade inga problem att sätta 0-2 med en avig dragning.

Tingsryd hade enstaka chanser i första perioden, den bästa kom på en spelvändning men Linus Lundin kom ut och räddade den chansen.

MODO stängde matchen i tredje

Den andra perioden blev ett 20 minuter långt ställningskrig där MODO Hockey inte hade lika lätt att spela fast Tingsryd samtidigt som hemmalaget kom upp i matchen och skapade några chanser mot Linus Lundin i MODO Hockeys mål.

Perioden blev inte bara händelsefattig, den blev också mållös och efter 40 spelade minuter var det MODO Hockey som hade ledningen i matchen med 2-0.

Den tredje perioden började som den andra slutade men efter drygt sex minuter stängde MODO matchen med två snabba mål. Först var det Tommy Enström som med sitt första mål för säsongen skickade in 0-3 och bara knappa minuten senare så hittade Henrik Björklund första krysset, ett mål signerat en riktig målskytt.

Resten av perioden handlade mest om att säkra nollan för Linus Lundin och det gjorde man förtjänstfullt. MODO åker därmed hem med tre nya poäng och den femte raka vinsten.

Oktoberfest i Fjällräven Center

Det är äntligen dags för Hockeyfredag igen och uppladdningen är igång sedan länge inför MODO Hockeys hemmamatch mot BIK Karlskoga fredagen den 25 oktober. Temat för kvällen är dessutom Oktoberfest där After Work från 16:00 toppas med livemusik och Efterfest i entréhallen direkt efter slutsignalen. Välkommen till festen på Örnsköldsviks största mötesplats!