Kristianstad
KIK

Platt fall mot Västerås

16 oktober 2019 21:30

Kristianstad hade en blytung kväll i bortamötet mot Västerås. Hemmalaget fick initiativet med en 2-0 ledning i paus. Kristianstad dominerade den andra perioden, men sedan Anton Heikkinen helt rättvist reducerat till 2-1 stack Västerås upp direkt och sköt 3-1, blytungt. Västerås fullföljde sedan i den tredje perioden och vinner med hela 6-1.

Västerås får initiativet direkt i matchen när gästerna bjuder Sebastian Benker på dubbla avslut, men Robin Wallin avvärjer. Ytterligare tre jättelägen får Västerås att ta ledningen under de första två minuterna, men Wallin håller stången. Gustav Willman Borvik sticker upp i ett läge efter dryga fem minuter. Det är dock Västerås som rättvist tar ledningen med 1-0 efter 8.10, när Kelsey Tessier elegant styr pucken i mål. Uppförsbacken blev inte mindre när Västerås fick spela Power Play, men gästerna fredar sin box och när man väl blivit fulltaliga kan Viktor Wahldén och Tony Pappila vaska fram varsitt avslut mot Emil Kruse i målet. Kristianstad kommer i en vass 3 mot 2:a där Gustav Willman Borviks tunga avslut leder till videogranskning, men ej mål. Kristianstad får ett Power Play och gör det helt OK. De flesta väntar på paussignalen, men Västerås skulle hinna med att utöka sin ledning efter 19.48, sedan Fredrik Johansson vunnit en duell framför Wallin och kan slå in en retur till 2-0. Tungt för Kristianstad som har lite att fundera på i paus.

Kristianstad kommer ut betydligt bättre i den andra perioden, och sätter upp ett långt anfall per omgående. Man snurrar tämligen friskt i anfallszon och har en helt annan pondus. Man får ett Power Play och skapar en del farligheter, utan att närma sig i målprotokollet. Det är i princip bara KIK första tio, man hade behövt ett mål där. Ett eminent tvåzonspass hittar fram till Kalle Miketinac som serverar Kevin Wennström, men Kruse förnekar honom. Reduceringen skulle dock komma till slut, fullt rättvist också, när Anton Heikkinen hittar rätt på Morten Jensens inspel. 2-1 och kontakt! Mindre än minuten senare sticker Västerås upp och ger svar på tal när Sebastian Benker hittar nätet till tunga 3-1 för hemmalaget.

Tredje perioden börjar med lite hafsigt spel och lagen byter chanser med varandra. Marcus Bergman och Fredrik Johansson har varsitt läge att utöka för Västerås, men Wallin håller kvar Kristianstad i matchen. 4-1 skulle dock komma efter en 2 mot 1:a, där Jesper Johansson serverar Alexander Lunsjö som kan slå in pucken i öppet mål, otagbart för Wallin. Kristianstad fick spela Power Play, men det ville sig inte denna kväll för gästerna. Västerås hinner göra 5-1 efter ett mönsteranfall där Kenny Källström är sist på trissan, och målkalaset fullbordas av Anthon Eriksson som kan lätta in 6-1 i öppet mål, sedan Kristianstad provat att lyfta ut Wallin mot slutet.

För Kristianstads del gäller det att snabbt repa nytt mod och prestera bättre under fredagens bortamatch mot Vita Hästen, där pucken släpps kl 19.00.