AIS

Första segern äntligen i hamn

2 oktober 2019 21:52
Herr

Första seger i seriespelet kom på bortaplan mot Södertälje ikväll. Hemmalaget tog ledningen men Almtuna vände på steken och kunde sedan rida ut stormen och vinna med 2-1 på bortaplan.

Hemmalaget inleder bäst och 1-0 kommer också efter 06:50 genom Liljewall. Han sätter ett skott från slottet efter ett pass från bakom förlängda mållinjen. I momentet innan hade Almtuna kontroll på puck men fick inte ut den ur försvarsson och Södertälje kunde jobba sig till läget. Men Almtuna kommer igen och 1-1 sitter efter 09:11 genom Svensson som skjuter ett dragskott utifrån med trafik framför Bergvik i hemmamålet. Noterbart är att båda lagen har bra spel och chanser innan man gör sina mål. Almtuna har även efter sitt mål en bra period innan Södertälje kommer tillbaka i slutet men inga fler mål faller. Skotten är 5-7 i en ganska jämn period totalt sett.

Den andra perioden börjar Almtuna bra i innan hemmalaget jobbar sig tillbaka och initiativet växlar mellan lagen. Södertälje har ett powerplay som man inte kan utnyttja. Det blir istället Almtuna som tar ledningen efter 3148 sedan Hasa klipper till från blå till vänster och Haag styr in pucken från sin position framför mål. Initiativet växlar fortsatt och lagen har varsitt powerplay som man inte kan utnyttja. Skotten i perioden är 8-8.

I den tredje perioden går Södertälje ut hårt i jakten på en kvittering och får också spela med en man mer två gånger tätt efter varandra men Almtuna försvarar sig bra, Det är mycket puckinnehav för hemmalaget samtidigt som Almtuna jobbar bra med det defensiva. Almtuna kommer upp lite i mitten på perioden och får också chansen i powerplay men det vill sig inte denna gång heller för Almtuna i den spelformen. Södertälje får en chans till med en man mer och plockar även ut målvakten där utan att man kommer till en kvittering. Almtuna håller undan och tar sin första seger för denna säsong. Skotten är 4-5 i perioden och 17-22 totalt.

Det var två lag som inlett sämre i seriespelet och det kanske syntes i avsluts-lägena då båda lagen hade en del avslut som inte träffar mål. Starkt av killarna i laget att hålla Södertälje på endast fyra skott på mål i sista perioden då dom går för att komma ikapp och även har tre powerplay. Nu är isen bruten och första segern i hamn - nog så viktigt för laget att få känna att känslan av seger.

Stort grattis till en riktig krigarseger ikväll.
-Tack. Nu får vi betalt för det vi lagt ner innan. Vi fortsätter att bibehålla en bra defensiv och gör grundjobbet på ett jättebra sätt och det var viktigt för killarna att få med sig det här i ryggen för det är så här vi behöver se ut omgång efter omgång. Ett bra försvarspel ligga tight över banan jobba som ett lag ihop då får vi betalt över tid, säger Martin Gudmundsson och avslutar:
-Jättekul för killarna att dom får betalt för det jobb dom lägger ner. Killarna håller sig i systemet och det är väl egentligen bara i powerplay vissa gånger som Södertälje skapar. I spelet fem mot fem håller vi dom bra på utsidan och ligger väldigt bra i positionsspelet. En ruskigt bra laginsats som ger tre poäng.