Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Hakar BIK eller VIK på i toppen?

18 mars 2019 10:00

Måndag och fjärde omgången i Slutspelsserien! Hur går det i nyckelmatchen mellan Karlskoga och Västerås? Fortsätter Leksands segertåg? Tar MODO sista chansen? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Västervik, Fjällräven Center
19.00 Karlskrona - Leksand, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen

SLUTSPELSSERIEN

Enkelserie som spelas över fem omgångar. Vinnaren går vidare till PlayOff.

Övriga lag spelar i HockeyAllsvenskan 2019/20.

Lagen har med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 p, 4:an har 2 p och 5:an har 1 p, 6:an, 7:an och 8:an har 0 p med sig.

» Fristads Hockey Challenge

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

MODO - VÄSTERVIK

MODO har fortfarande en liten, liten chans att nå PlayOff. Då krävs dock inte bara sex av sex poäng och att man får bättre målskillnad än övriga lag som hamnar på tio poäng, utan också att man får ett gäng andra resultat med sig.
Nummer ett är dock att vinna sina egna matcher.
Ikväll ställs MODO mot Västervik som är sist i Slutspelsserien och som inte har något att spela för.
Så länge chansen till PlayOff finns så kommer MODO att köra, även om chanserna är väldigt små.
– Absolut, det ska mycket till. Det är inte kanske troligt för en supporter som tittar på tabellen att det här ska gå. Men när man har hållit på med detta ett tag och vet att ett litet, litet fönster finns där och inte är igenbommat... Skulle man gå ut nästa match och inte ha kvar möjligheten inför sista omgången, då skulle man banna sig själv till döds, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till allehanda.se.
– Vi kommer förbereda oss på bästa möjliga sätt och går för det mot Västervik. Vi ska göra så mycket mål vi kan. Man vet aldrig. Så länge hoppet finns fortsätter vi jobba.
Västervik plockade en poäng i första matchen mot Karlskrona, men har sedan förlorat mot både Västerås och Leksand.

Noterat:
» MODO har inga skador.
» Västervik saknade Isak Ragnevad, Andreas Frisk och Niklas Folin senast.

» Läs mer på Västerviks hemsida

KARLSKRONA - LEKSAND

Leksand går som tåget i Slutspelsserien. Dalalaget har tagit tre raka segrar, toppar tabellen och har allt i egna händer inför avslutningen. Det skiljer två poäng ner till jagande Karlskoga och Västerås med två matcher kvar att spela.
Ikväll ställs Leksand mot avsågade Karlskrona på bortaplan.
Leksand tog elva av tolv poäng mot KHK i HockeyAllsvenskan.
– Ja, fast det är historia nu. Det är en ny match i en ny unik situation. Men vi ska försöka hålla i det här. Vi började bra mot Västerås, var lite mindre bra mot Karlskoga och jag tycker att vi visar mot Västervik att vi vill vara med i det här racet. Det ska vi bygga vidare på, säger tränaren Roger Melin till dt.se.
Karlskrona, som fölorat två raka matcher där man misslyckats med att göra mål, kan inte längre nå PlayOff. Trots det kommer man ge allt mot Leksand.
– Just att det är Leksand är en morot i sig. Den stora seriefavoriten redan inför grundserien startade. Vi kommer att spela med högt huvud, säger KHK-tränaren Ove Molin till blt.se.
Trots läget så är Molin ändå nöjd med säsongen:
– Chansen är borta för den här gången, men tittar vi över hela säsongen så har vi haft en både en klubb och ett lag som har fajtats hela vägen.

Noterat:
» Karlskrona spelade utan Drew Paris, Kyle Osterberg och Jörgen Karterud senast. Trion har missat alla matcherna i Slutspelsserien.
» Leksand hoppas få tillbaka Mattias Ritola som missade senaste matchen på grund av magsjuka, skriver dt.se. Calle Själin och Tobias Forsberg saknas sedan innan.

KARLSKOGA - VÄSTERÅS

Karlskoga och Västerås står båda på åtta poäng och jagar ettan Leksand på tio poäng.
Inget snack om att kvällens match är avgörande för båda lagen: troligen så har bara ett av gängen chansen på förstaplatsen efter omgången.
Karlskoga har tagit sju av nio möjliga poäng i Slutspelsserien och 3-0-vann mot Karlskrona senast.
– Vårt försvarsspel har suttit bra de senaste matcherna och (Henrik) Lundberg är trygg i kassen, säger Gustaf Thorell till Karlskogas hemsida.
Västerås klev in i Slutspelsserien med tre bonuspoäng. Laget förlorade första matchen mot Leksand, men har sedan två raka segrar.
– Vi behöver vinna. Så är det ju, inget snack, och sen måste Leksand förlora. Det blir en häftig match i Nobelhallen på måndag (idag), det kan jag säga, säger VIK-tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
Paananen kommer ha koll på vad som händer i Leksands match:
– Det är klart att såna saker kommer väga in här i slutet, vi har koll på de andra resultaten. Men oavsett vad vi jagar så behöver vi vinna matcher, så är det ju.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka Victor Berglind från skadelistan, hur man formerar sig ikväll är dock alltjämt oklart. Viktor Lang är kvar på skadelistan.
» Västerås saknade backen Morgan Hassel senast.
» Karlskogas Gustaf Thorell har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskogas hemsida