Södertälje
SSK

SSK-TV: Uddamålsförlust och samtidigt övriga resultat emot – säsongen över för SSK som missar slutspel

8 mars 2019 20:55

SSK satte gasen i botten direkt från start i Nobelhallen men hamnade ändå i underläge. I tredje perioden fick man kontakt med 4-3 efter två snabba mål. Men närmare än så kom inte SSK. Samtidigt vann konkurrenterna kring strecket sina matcher och tyvärr blir det inget slutspel för SSK denna säsong. Stort tack till alla supportrar som stöttat trots den motiga säsongen! (Matchreferat + highlights)

Seger för SSK samtidigt som Västervik tappade minst en poäng mot Vita Hästen eller att Karlskrona förlorade två eller fler poäng mot Pantern. Det var förutsättningarna för att SSK skulle gå till slutspel när pucken släpptes i Nobelhellan inför den sista omgången av hockeyallsvenskan 2018/2019.

SSK satte gasen i botten direkt från start, skapade flera lägen i inledningen och tog ledningen med heöa 5-0 i skottstatistiken under de första fem minuterna. Därefter fick man även chansen i powerplay när Gustaf Thorell åkte ut för slashing. In med Dyk, Meyer, Liljewall som genast skapade lägen. Pucken ville dock inte in och SSK kunde inte utnyttja överläget.

I stället var det hemmalaget som skulle ta ledningen med 1-0 i powerplay några minuter senare när Mikael Ahlén satt utvisad för en tripping. Karlskoga satte rejält tryck och Sahlin tvingades göra flera svettiga räddningar, men efter fint spel lyckades till slut Fredrik Forsberg göra 1-0.

Efter målet jämnade spelet ut sig något, men innan perioden var slut skulle SSK få en jättechans till kvittering. Markus Oskarsson stod för en fenomenal passning från egen zon som gav den alltid snabbskrinnande Sebastian Dyk ett friläge. Men Henrik Lundbeg i BIK-kassen räddade skottet.

Mardrömsminut när BIK drog ifrån

I början av andra perioden fick Sebastian Dyk ännu ett läge för kvittering. Han fick pucken i fart i mittzonen, tunnlade en BIK-back och laddade på ett slagskott som passerade Lundberg i BIK-kassen men tog stolpe ut så det ekade i Nobelhallen.

Några minuter senare skulle dock kvitteringen komma. Martin Janolhs jobbade fram pucken i hörnet och skickade in den till Ludwig Blomstrand som ångade fram som en tanker i slottet, tryckte in 1-1 och därefter åkte direkt fram till den tillresta bortaklacken och knöt näven framför de firande SSK-supportrarna.

SSK var med i matchen igen, fick momentum och jagade ett ledningsmål. Men efter powerbreak kom en i stället en mardrömsminut för gästerna. Först letade sig en slumpuck fram till Gustaf Franzén som blev helt fri med Sahlin i slottet och enkelt kunde göra 2-1 till hemmalaget. Och bara 14 sekunder senare sköt Henrik Larsson ett skott som också letade sig in bakom en olycklig Alexander Sahlin och Karlskoga hade hux flux en tvåmålsledning.

Och inte nog med det. Minuten senare blev uppförsbacken än brantare när Petter Hansson fick ett matchstraff för en vårdslös tackling och SSK tvingades avsluta sista delen av andra perioden i spel fyra mot fem.

Då gjorde Alexander Anderberg 4-1 på ett stenhårt direktskott som Alexander Sahlin var chanslös på.

I slutminuten hade Stefan Gråhns en styrning i stolpen på pass från Sebastian Höglund, men ställningen var 4-1 inför sista akten.

Två snabba i början på tredje

Uppförsbacken planade ut väsentligt i inledningen av tredje. Först fick SSK ett powerplay och då satte Lucas Carlsson 4-2 med ett distinkt handledsskott.

Bara halvminuten senare slängde Ludwig Blomtrand in en chanspuck som letade sig in bakom Henrik Lundberg i BIK-kassen. Blomstrands andra mål i matchen, 4-3 och SSK hade kontakt.

SSK jagade och jagade och tog ut målvakten i slutminuterna. Då fick man dock i stället en utvisning emot sig och hoppet om att komma ikapp var borta.

Samtidigt vann Västervik över Vita Hästen och Karlskrona besegrade Pantern på straffar. I slutändan hade en seger därmed ändå inte räckt och säsongen var över för SSK.

Stort tack till alla er supportrar och sponsorer som stöttat in i det sista trots en motig säsong. En säsong som i slutändan inte blev som tänkt och inte levde upp till målsättningen. Nu gäller det att bryta ihop, analysera och bli bättre på alla plan framöver. Tillsammans är vi SSK, tillsammans ska vi resa oss och komma igen!

SSK-TV: Två mål av Blomstrand när SSK föll i Karlskoga - kolla in sammandrag från matchen här.

MATCHFAKTA: Karlskoga-SSK

Slutresultat: 4-3 (1-0, 3-1, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Fredrik Forsberg (Larsson, Immo), 1-1 Ludwig Blosmtrand (Janolhs, Bejmo), 2-1 Gustaf Franzén (Thorell, Immo), 3-1 Henrik Larsson (Franzén, Thorell), 4-1 Alexander Anderberg (Fröland, Persson), 4-2 Lucas Carlsson (Janolhs, Liljewall), 4-3 Ludwig Blomstrand (Bejmo, Spångberg)

Skottstatistik: 27-28

Utvisningsminuter: 14-22