VIT

Förlust mot Västervik

8 mars 2019 21:38

Det blev förlust mot Västervik i grundseriens sista match med 2-0.

Västervik förde mycket av spelet i första perioden och Viktor Kokman ställdes på flera prov. Han och laget höll dock tätt och perioden slutade 0-0 med 11–5 i skott.

Andra perioden hade en del slarv och tappade puckar. Efter nästan 5 minuter tog Västervik ledningen sedan Darren Nowick kunnat ta sig in i Vita Hästens zon och trycka in pucken. Skotten slutade 10–4.

Västervik hade ett par farliga lägen i början av tredje perioden. Hästen kom igen och skapade ett par bra lägen, tyvärr utan resultat. Marcus Eriksson hade ett rätt öppet läge med några minuter kvar, men hemmalagets målvakt lyckades rädda.

Med dryga minuten kvar tog Vita Hästen ut målvakten och försökte kvittera i sex mot fem, men det bar sig inte bättre än att Västervik kunde sätta 2-0 i öppen kasse med bara sekunden kvar.

Kvalserien drar igång den 21 mars. Följ hemsidan och våra sociala medier för mer information om matcherna och glöm inte att förlänga ditt säsongskort.