Västervik
VVIK

Victor Öhman sköt upp Västervik på kvalplats

6 mars 2019 22:10

Victor Öhman sköt det matchvinnande målet mot Tingsryd och ledde därmed Västervik upp till åttondeplatsen i tabellen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västervik har spel i Fristads Hockey Challenge i egna händer inför sista omgången.

Laget 2-1-vann borta mot Tingsryd och klättrade därmed upp på åttondeplatsen i tabellen. Laget har samma poäng som nian Södertälje, men har elva plusmål att gå på. Upplösningen av HockeyAllsvenskan blir således en rysare.

En stark start grundlade segern mot Tingsryd.

Tim Wahlgren vinklade snyggt in Emil Albas passning fram till 1-0 efter fem och en halv minut, och innan halva den första perioden var spelad så satte Victor Öhman matchvinnande 2-0 på straff. Öhman som är i fin målform med fem mål på de fem senaste matcherna.

Tingsryd 1-2-reducerade genom Ludvig Elvenes - men kom aldrig närmare än så.

Emil Kruse i Västerviks målbur levererade en ny stormatch. 23-åringen motade 25 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 95,2 %.

Trots förlusten så lyckades Tingsryd ta sig över det negativa kvalstrecket - det tack vare bättre målskillnad än Almtuna. Båda lagen stod på samma målskillnad inför kvällen, men Almtuna föll med tre mål och Tingsryd bara med ett mål.

TINGSRYD - VÄSTERVIK 1-2
Periodsiffror: 1-2, 0-0, 0-0
Skott: 26-19

Målskyttar Tingsryd: Ludvig Elvenes

Målskyttar Västervik: Tim Wahlgren, Victor Öhman

Statistik: Tingsryd - Västervik