Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch mot Karlskrona

5 mars 2019 15:28
Herr

Två matcher återstår av den HockeyAllsvenska grundserien. För MODO Hockey innebär det en bortamatch och en hemmamatch. Under onsdagen reser laget söderut för att möta KHK på bortaplan: "Det blir ett intressant möte med viktiga poäng på spel", säger huvudtränare Björn Hellkvist.


MODO Hockey kommer till spel med en väldigt skön vinst i bagaget efter att ha slagit IF Björklöven med 4-1 inför välfyllda läktare i Fjällräven Center.

– I mångt och mycket så var det en bra match. Överlag tycker jag att vi kom ut på sättet som vi vilel. Vi hade ingen bländande offensiv men en väldigt hög arbetsmoral. I den andra perioden adderade vi med ett fantastiskt offensivt spel där vi skapade enormt mycket, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Vi missade fyra frilägen och en straff, vilket inte är bra i sig. Så det finns mer att hämta ut i effektiven. Men samtidigt var alla mål vi gjorde, bra hockeymål.

Hellkvist menar att ett hett derby, var precis det som laget behövde.

– Vi behövde den här typen av match med mycket folk, derby och heta känslor. Det var bra för oss och vi fick lite gratis där. Nu hoppas jag att vi kan hålla oss kvar i det tillståndet som vi hittade i den matchen.

Tredje mötet på kort tid

MODO Hockey och Karlskrona HK har mött varandra flera gånger den senaste tiden. Onsdagens match blir fjärde och sista i grundserien som har slutat i två segrar för MODO Hockey och en för KHK. Att det blir tredje mötet på kort tid, tror dock Hellkvist inte kommer ha någon större inverkan på känslorna i matchen.

– Hetare stämning vet jag inte, då det fortfarande är en grundseriematch. Däremot har man fast i minnet vad spelare gör, både som spelare och tränare. Så det blir mer lättscoutat. Jag tror inte KHK har något emot den matchbild som var här och vi kommer göra allt för att förhindra det, säger han.

Vad som blir nyckeln, det har han klart för sig.

–  Vi ska inte sänka tempot bara för att vi tillåts göra det. Istället ska vi trycka på knappen. Sen måste vi vara beredda på deras snaba spelvändningar då de är ett spelvändningslag med starka skridskoåkare, säger Hellkvist och fortsätter:

– Kan vi hålla en god passningskvalitet och god kontroll över våra entrys in i deras zon, så ger vi inte dem några gatis spelvändningar. Har vi bara drivet på kassen och rörelse i spelet så har vi goda förutsättningar imorgon, avslutar han.

Till MODO Channel