Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Viktiga spelare är tillbaka

27 februari 2019 10:00

Onsdag och sju matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det vimlar av viktiga matcher och ett gäng viktiga spelare gör comeback - bland annat Erik Källgren, Mikael Eriksson och Henrik Rommel.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Leksand - AIK, Tegera Arena
19.00 Västervik - Oskarshamn, Plivit Trade hallen
19.00 MODO - Södertälje, Fjällräven Center
19.00 Almtuna - Karlskrona, Gränbyhallen
19.00 Västerås - Vita Hästen, ABB Arena
19.00 Björklöven - Tingsryd, T3 Arena
19.00 Pantern - Karlkoga, Malmö Isstadion

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Leksand mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Mattias Ritola, Leksand, och Christian Sandberg, AIK.
» Spelarkorrarna Anton Karlsson, Leksand, och Filip Windlert, AIK, bjuder på inside-material.
» Nytt avsnitt av "Wargen Kommer": Fredrik Warg träffar Roger Melin.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

LEKSAND - AIK

Serieettan AIK, som spelar för att säkra förstaplatsen, har ett glädjebesked inför kvällens match mot Leksand: målvakten Erik Källgren, som skadade sig mot just Leksand för ett par veckor sedan, är redo för comeback och kommer att vakta målet.
– Källgren spelar mot Leksand. Det är positivt, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
Annars fortsätter skador att vara en följetong för AIK. Anton Holm är borta tre veckor, och det gör att Mitell rumsterar om i kedjorna. Sam Marklund, tillbaka efter avstängning, går in med Fredric Weigel och Jesper Frödén medan Justin Crandall kliver in i en enhet med Christian Sandberg och Éric Castonguay.
– Vi vill ha Crandalls fart och skicklighet med "Sampa" och "Caston", och så får vi in tuffhet i Weigels kedja, säger Mitell.
Efter två raka förluster så kom Leksand upp på vinnarspåret senast efter att ha vunnit mot Vita Hästen. Dalalaget jagar tredjeplatsen i tabellen. Just nu är man fyra, en pinne efter trean Västerås.
– Det blir riktigt tight om placeringarna, men självklart vill vi åt den där tredjeplatsen. Spelar vi bara som vi ska, så kommer vi att greja det, men det kommer att bli en tuff kamp i varje match på vägen dit, säger kaptenen Martin Karlsson till Leksands hemsida.
När lagen möttes för knappt två veckor sedan så vann AIK med 3-2 efter straffar, och alla tre mötena mellan lagen under säsongen har gått till övertid.

Noterat:
» Leksand får tillbaka både Mattias Nilsson och Anton Karlsson från skadelistan samt Jonas Arntzen och Lukas Enqvist som varit sjuka. Därmed har man fullt manskap att tillgå, skriver dt.se.
» AIK får in målvakten Erik Källgren som varit skadad och forwarden Sam Marklund som varit avstängd. Johannes Jönsson och Anton Holm saknas.
» Leksands David Rundqvist har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.
» AIK:s Fredric Weigel har noterat en assist i fem raka matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida

VÄSTERVIK - OSKARSHAMN

Det är dags för rivalmöte och derby i Småland igen.
När lagen möttes för knappt två veckor sedan så vann Västervik med 3-0.
Båda lagen ligger på rätt sida ett streck och jobbar för att säkra den platsen:
Seger för Oskarshamn, antingen efter ordinarie tid, övertid eller straffar, säkrar minst andraplatsen i tabellen och spel i HockeyAllsvenska Finalen.
Västervik är åtta i sammandraget, men är bara målskillnad före nian Södertälje, och är således i poängbehov för att behålla sin position.
Efter fyra raka nederlag så lyckades Oskarshamn bli ett vinnande lag igen genom att vinna mot Almtuna senast. En viktig seger inför säsongens sista (?) derby mot Västervik.
– Så klart vill vi få sista ordet mot Västervik. Vi har inga måsten men vi vill gå ut och göra en riktigt bra match och gör vi det så kan det bli bra. Trenden har varit på rätt håll på slutet med bra träningar och vi fick ut mycket bra mot Almtuna. Det var inte så tokigt innan men det har varit lite individuella misstag som har kostat oss poäng. Det är sådant som händer men man ska inte tänka för mycket utan det ska komma naturligt, säger Oskarshamns assisterande tränare Fredrik Hallberg till klubbens hemsida.
– Mot Västervik gäller det att komma in i zonen och behålla tålamodet. Dom är smarta, tighta och ödmjuka och under senaste tiden är dom ett av de formstarkaste lagen.

Noterat:
» Västervik saknade Andreas Frisk, Niklas Folin och Jens Holmström senast.
» Oskarshamn får in Anton Björkman i truppen igen, han har inte spelat sedan mitten av december. Arsi Piispanen och Emil Carnestad saknas alltjämt.
» Västerviks Erik Ullman har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida

MODO - SÖDERTÄLJE

MODO har säkrat en plats i Slutspelsserien, men nu handlar det också om att fixa en så bra placering som möjligt för att få med sig bonuspoäng. Just nu är MODO sexa i tabellen, men det skiljer bara två pinnar upp till tredjeplacerade Västerås.
MODO som efter fem raka vinster föll mot Karlskrona senast.
– Det var ett hack i skivan senast där jag varit med om det sedan tidigare mot Ove Molins lag där det kändes som det blev segare och segare sirap ju längre matchen gick, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Ikväll väntar hemmamatch mot Södertälje, ett lag som MODO nyligen 5-1-vann mot.
– Jag har nästan playoffkänsla med täta möten mot samma lag och det var krig där senast där de förmodligen kommer att skaka fram något liknande den här gången. Så det gäller för oss att både ha en a- och b-plan redo, säger Hellkvist.
Södertälje är nia i tabellen men är bara målskillnad från åttondeplatsen som innebär spel i Slutspelsserien. Sett över de fem senaste omgångarna så har SSK vunnit och förlorat varannan match.
Nu vill laget ha revansch för 1-5-torsken mot MODO:
– Vi är jätterevanschssugna. Vi hade en publikfest här och vi lyckades inte bjuda upp och de förstörde festen för oss. Nu ska vi upp och förstöra för dem och krympa avståndet upp. De försökte störa vår balans, nu är de vi som ska ut och vara hänssynslösa, tuta och köra och spela slutspelshockey, säger forwarden Sebastian Dyk till klubbens hemsida.

Noterat:
» MODO har ingen frånvaro, skriver man på sin hemsida.
» Södertälje har Marcus Bohman och Nicklas Grossmann på skadelistan och saknar också Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand som är sjuka. Victor Andersson och Isak Wallin är utanför truppen. J20-backen Isac Heens är uttagen.
» MODO:s Henrik Björklund har gjort mål i fem raka matcher.
» MODO:s Joakim Hagelin har gjort poäng i sex raka matcher.
» Södertäljes Hugo Gustafsson har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

ALMTUNA - KARLSKRONA

Almtuna kämpar för att ta sig över det negativa kvalstrecket.
Nästjumbon har två poäng upp till tolfteplacerade Tingsryd på rätt sida strecket, och är således i stort behov av en seger för att skapa kontakt och ett bättre läge.
Efter många förluster så har Almtuna rest sig något på slutet och har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna.
Ikväll väntar hemmamatch mot Karlskrona som spelar för att säkra en plats i Slutspelsserien. Laget 5-2-vann mot formstarka MODO senast.
– Den matchen är bra att ha med oss inför vår bortaturné nu, säger tränaren Ove Molin till blt.se.
– Vi har stor respekt för Almtuna, de ligger där de ligger och kommer kämpa med näbbar och klor. Det är ett skickligt lag i grunden. Det gäller att vara snåla och tajta och ta våra på våra chanser.
Lagen möttes för knappt två veckor sedan och då vann Karlskrona med 5-2 - och KHK har vunnit alla tre mötena under säsongen.

Noterat:
» Almtuna har samma lag som senast och saknar skadade duon Jesper Mångs och Tobias Hage samt avstängde Lucas Sandström.
» Karlskrona har frågetecken för Drew Paris och August Nilsson, säger Ove Molin till blt.se. Målvakten Robin Johansson, som saknades senast, missar även den här matchen.

» Läs mer på Almtunas hemsida

VÄSTERÅS - VITA HÄSTEN

Nykomlingen Västerås har gjort en supersäsong så här långt - och med fyra omgångar kvar så har västmanlänningarna tredjeplatsen i tabellen i sina egna händer. Imponerande.
Västerås är också formstarka och har vunnit tre raka matcher mot lag i samma region i tabellen: AIK, Leksand och Karlskoga.
De segrarna innebar ett lyft efter några knackigare prestationer innan dess.
– Förra veckan gav oss verkligen råg i ryggen och en känsla in i laget igen att vi är riktigt bra när vi är bra. Vi hittade tillbaka till den känslan, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
– Jag tycker vi var bättre nu än vad vi var under november. Nu mötte vi riktigt bra lag i bra form.
Ikväll väntar ett annat typ av motstånd än förra veckan: jumbon Vita Hästen.
Vita Hästen har förlorat de två senaste matcherna och har fyra raka nederlag på bortaplan. Ikväll kan det också bli klart med spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Tar Tingsryd en poäng mer eller Almtuna tre poäng mer än Vita Hästen i omgången så kan kan man inte längre klättra över negativa kvalstrecket.

Noterat:
» Västerås ställer upp med samma lag som senast, skriver vlt.se. Det innebär att Morgan Hassel alltjämt är utanför laget.
» Vita Hästen får tillbaka Henrik Rommel som varit avstängd. Senast spelade man utan Daniel Josefsson, Simon Krekula, Mattias Kalin, Henrik Nyberg och Kevin Elgestål.
» Västerås Mikael Frycklund har gjort två assist i tre raka matcher.

BJÖRKLÖVEN - TINGSRYD

Tingsryds bortasvit lever ännu. Laget har inte vunnit på bortaplan under 2019 och har nio (!) raka förluster utanför Nelson Garden Arena.
Nu väntar bortamatch mot Björklöven - och när laget var i Umeå för knappt två veckor sedan så blev det förlust med 1-6.
– Att vi spelade dåligt då är inget jag kan påverka nu. Tänker jag på den tar det energi jag behöver i de avslutande matcherna. Jag har accepterat att det hände, skämts över insatsen och släppt det, säger backen Max Lindroth till smp.se.
Senaste bortamatchen, 2-3-förlusten efter övertid mot Västervik, var ett kliv åt rätt håll, menar Lindroth:
– Det var ett steg i rätt riktning. Vi gör det bra och jag tycker att vi var värda ett bättre öde än förlusten på övertid. Samtidigt kan vi inte fokusera på att vi "bara" fick en poäng. Det är starkt av oss att nypa en pinne mot Västervik som är erkänt bra hemma.
Tingsryd ligger tolva i tabellen och är två pinnar före Almtuna under negativa kvalstrecket.
Björklöven är tia i sammandraget och har tre poäng upp till åttondeplatsen. Laget har fem förluster på de sju senaste kamperna.

Noterat:
» Björklövens frånvarolista i förra matchen: Jacob Andersson, Alexander Hellström, Mikko Pukka, Jonas Emmerdahl och Lukas Ericsson.
» Tingsryd har samma lag som senast. Martin Rewáy saknas på grund av hjärnskakning och kommer inte spela mer under grundserien, skriver smp.se.

PANTERN - KARLSKOGA

Karlskoga har ett glädjebesked inför kvällen: efter en månads frånvaro så är lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson redo för comeback.
Välbehövligt för seriefemman BIK som har förlorat tre av de fyra senaste matcherna där alla tre förlusterna kommit på bortaplan. Senast blev det en 2-4-torsk mot Slutspelsserien-konkurrenten Västerås.
Ikväll väntar bortakamp mot Pantern, ett lag som BIK inte lyckats vinna mot i år.
– Vi behöver jobba hårdare gentemot senast. Mot VIK blev vi lite för passiva. Skridskoåkningen måste upp och vi behöver hälpa varandra där ute på isen på ett bättre sätt. Vi har stor revansch att utkräva på Pantern efter tre raka förluster mot dem, laget är riktigt sugna på en seger, säger assisterande tränaren Johan Schoultz till klubbens hemsida.
Pantern 3-2-vann mot Björklöven senast och inkasserade blott andra trepoängaren på de sexton senaste matcherna. Laget är elva i tabellen och har sex poäng upp till åttondeplatsen och sex poäng ner till trettondeplatsen.
– Det finns ett jobb att göra och vi tittar både uppåt och bakåt såklart. Vi ska vinna alla matcher som är kvar och sen får vi se var det landar, säger lagkaptenen Nicklas Jadeland till sydsvenskan.se.

Noterat:
» Pantern spelade utan Ruben Rampazzo och Valentin Pilet senast.
» Karlskoga får tillbaka lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson. Dock så saknas Victor Berglind, fraktur i handen, och Jesper Kokkonen, sjuk, som därmed gör Viktor Lang sällskap på frånvarolistan. David Lilja matchas just nu med J20-laget.

» Läs mer på Karlskogas hemsida