KHK

Förlust mot Karlskrona på hemmaplan

23 februari 2019 20:00
Herr

Under lördagskvällen tog MODO Hockeys herrar emot Karlskrona HK i den 48:e omgången av HockeyAllsvenskan. Med två baklängesmål i den sista perioden kunde bortalaget fastställa slutresultatet till 2-5 och bryta herrarnas fina segersvit på fem raka matcher.

Med fem raka segrar i bagaget, var det ett formstarka MODO Hockey som tog emot gästande Karlskrona HK. Men det blev en jobbig start på kvällen. Gästerna kom ut hårt och redan efter tre minuter hade man dragit på sig den första utvisningen i matchen, i och med en puck-out.

Det numerära underläget reddes ut bra, men precis när man blivit fulltaliga lyckades KHK hitta luckan bakom Erik Hanses när Josef Ingman skickade en puck från backplats för 0-1.

Efter baklängesmålet lyfte sig MODO något och skapade flera vassa lägen framåt, men det var ändå gästerna som skulle få utöka sin ledning till 0-2 genom Kalle Miketinac.

Repliken från hemmalaget var dock snabb. En minut senare hade Henrik Björklund hittat nät i PP, när han tryckte in ett slagskott för 1-2. Men trots en sen reducering, var det KHK som skulle få sista ordet i perioden, och återigen var det Kalle Miketinac som lyckades skjuta in en retur för 1-3.

Effektivt powerplay

I den andra perioden kom hemmalaget ut betydligt bättre. Man fick tidigt chansen i powerplay och där visade MODO att man är fortsatt vassa i den spelformen. Det tog bara sju sekunder innan Patrik Karlkvist gjorde 2-3, fint framspelad av Jonathan Johnson och Henrik Björklund.

Mitt i jakten på en kvittering så drog man dock på sig flera utvisningar, vilket gjorde att KHK återigen kunde ta tillbaka kommandot i matchen. MODO var dock ytterst nära att göra 3-3, men pucken dansade både på mållinjen och gick stolpe ut.

Gästerna stod upp bra

I den sista perioden försvarade sig gästerna väl och lät inte MODO komma till många målchanser. De få chanser hemmalaget fick var farliga, men det ville sig inte och istället kunde Joseph Jonsson göra 2-4 för gästerna då han kom fri mot Erik Hanses med fem minuter kvar av matchen.

MODO tog ut målvakten i slutet av matchen men då tog det inte lång tid innan Kalle Miketinac fulländade sitt hattrick när han skickade pucken över hela isen och in i en tom kasse.

Karlskrona HK vann med 2-5 och MODO Hockeys fina segersvit stannade vid fem raka matcher. Nu väntar ett par dagar där laget får ladda om innan det är dags för en ny vecka, fullspäckad med spännande matcher på hemmaplan.