Målfest i Malmö när MODO Hockey fick islossning

13 februari 2019 21:35
Glada spelare efter Patrik Karlkvists mål
Herr

Det blev en riktig målfest i Malmö Isstadion på onsdagkvällen när MODO Hockey tog poäng för femte raka matchen i HockeyAllsvenskan. Två mål från såväl Patrik Karlkvist som Henrik Björklund bäddade för 3-7-segern där övriga målskyttar i MODO Hockey var Kalle Jellvert, Kristian Jakobsson och Victor Öhman.

I onsdagkvällens möte på Malmö Isstadion var det hemmalaget IK Pantern som startade hetast och även gjorde matchens första mål. I matchens femte minut gjorde Axel Blomqvist 1-0 efter att ha vandrat runt och hittat nätet bakom Erik Hanses i MODO-kassen. Hanses, försvarsspelet och anfallsspelet skulle dock lyfta sig rejält och efter de inledande 10 minuterna kom MODO in i matchen och det efter ett vackert 1-1 signerat Patrik Karlkvist. Efter passningar med Joakim Hagelin i högt tempo drev Hagelin på mål och Karlkvist bjöd på hockeygodis med en dragning, innan kvitteringspucken satt högt i nät efter ett distinkt skott.

Målrik andraperiod när MODO växlade upp

I inledningen av den andra perioden plockade Karlkvist sedan fram samma fint som vid 1-1 och, om möjligt, ännu vackrare satt 1-2 efter endast 20 sekunders spel. Karlkvist drog pucken bakåt för att lura Pantern-backen innan han i en rörelse sedan hittade krysset för 1-2 och mål 18 för säsongen. Pantern kvitterade matchen efter 5:53 när Lukas Haudum förvaltade ett friläge, men sedan kom en uppväxling offensivt från MODO Hockey.

Under loppet av en minut och en sekund svarade laget för två mål där först Henrik Björklund avslutade ett snyggt spel i powerplay innan det ånyo skulle bjudas på ett riktigt vackert hockeymål. Lukas Wernblom passade bakom ryggen till Linus Petterson som bröt in på mål och levererade Kalle Jellvert som från nära håll stänkte in 2-4.

Tre MODO-mål i tredje avslutade målfesten

Efter en händelserik andraperiod startade den tredje lika fartfyllt och efter 57 sekunder svarade Henrik Björklund för sitt andra mål för kvällen när han med ett vinkelskott, från bakom förlängd mållinje i sarghörnet, vallade 2-5 i nät via Lars Voldens målvaktshjälm. Det föranledde ett målvaktsbyte från Pantern som reducerade till 3-5 i det följande anfallet där Villiam Haag styrde in ett backskott.

Målfesten fortsatte sedan när Tommy Enström sköt från backplats och Kristian Jakobsson tog hand om returen för 3-6 efter 8:08. I slutskedet av perioden chansade sedan hemmalaget i spel sex mot fyra och då satte Victor Öhman punkt med 3-7 i öppen kasse vilket även blev slutresultatet.

Nästa hemmamatch mot IK Oskarshamn

Segern var MODO Hockeys tredje raka mot IK Pantern och lagets femte raka med poäng. Nu väntar bortamatch mot Södertälje på lördag innan laget vänder åter till Örnsköldsvik för hemmamatch mot IK Oskarhamn onsdag. Stötta laget i Fjällräven Center genom att vara på plats, biljetterna skaffar du hos våra biljettombud samt på modo.ebiljett.nu.