Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Leksand
LIF

Schulze inför KHK borta

12 februari 2019 10:54
Herrlaget

Nyförvärvet Kevin Schulze har varit på plats i Leksand sedan i söndags kväll. Efter två träningar med laget väntar nu matchpremiär i den blåvita tröjan.
– Lite nervöst är det allt, men jag ser verkligen fram emot att få spela, säger den 25-årige backen.


Han inledde säsongen i Västervik, där han på 41 matcher har noterats för 20 poäng (2+18).
– Det har varit en ganska bra säsong, absolut, och självklart är det roligt att det har blivit en del poäng, menar Kevin, som lyfter fram skridskoåkningen och spelsinnet som två av sina främsta styrkor.

Han kommer ursprungligen från Minnesota, USA, och är inne på sitt första år i Sverige.
– Jag trivs väldigt bra i Sverige måste jag säga. På många sätt påminner det om hemma, inte minst när det gäller naturen. Jag tycker också att svensk hockey håller en hög nivå, och jag har utvecklats mycket av att spela här.

Hur har dina första dagar i Leksand och Leksands IF varit?

– Jättebra! Allt har gått väldigt snabbt, så det har liksom bara varit att hänga med, haha. Men jag gillar verkligen Leksand som ort, det är mysigt här. Alla i laget har verkligen fått mig att känna mig välkommen här, så det är väldigt lätt att trivas.

Hur är det att byta lag (inom samma serie) mitt under säsong?

– Det är lite speciellt, absolut. Jag har trivts väldigt bra i Västervik också, men när jag fick chansen att komma till Leksand var de inte mycket att tänka på. Leksand är verkligen en hockeystad, och det är en ära att få spela här. Förhoppningsvis kan jag utvecklas ytterligare av att spela här, och samtidigt hjälpa laget så mycket som möjligt.

Laget tränade i Weda Skog Arena under tisdagsförmiddagen och efter lunch går färden mot Karlskrona och morgondagens match mot tabellsjuan.
Inför mötet är Leksand fyra, med två poäng upp till BIK Karlskoga på tredjeplatsen.
Sju raka segrar finns i det blåvita bagaget.

Kan det bli åtta?

– Det hoppas jag! Det blir ingen enkel match, men vi är redo att göra det som krävs.