Västerås
VIK

SSK-TV: Tre tunga poäng och danskt hattrick mot Västerås – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här: "En vägdelare, nu kan man börja vinna igen"

13 februari 2019 20:36

Superduon Sebastian Dyk och Nicolai Meyer hade lekstuga och Meyer gjorde hela tre mål när SSK vann med 5-2 och tog tre blytunga poäng mot Västerås hemma i Scaniarinken. Kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här!

Välkomna på SSK-festen 2019 lördag 16/2 kl 18-24 i Scaniarinken – köp biljett till SSK:s egen födelsedagsfest nu!

Kolla in Studio SSK:s direktsända eftersnack med analyser och spealrintervjuer här!

Matchen började i högt tempo med svängigt spel fram och tillbaka. SSK skapade flera bra lägen och efter fem minuter var det ytterst nära ledning för hemmalaget efter fint spel av andrakedjan. Janolhs och Ahlén spelade fram Blomstrand i slottet men Ersson i VIK-kassen klarade.

Minuten senare blev David berg nerdragen i mittzon och SSK fick matchen första chans i numerärt överläge. In med förstakedjan och då tog det inte lång tid innan Meyer hittade en genomskärare till Dyk som kunde sätta 1-0 bakom en chanslös Ersson.

Men gästerna replikerade nästan direkt. Först var dock Sebastian Höglund nära att göra 2-0 på en fin inbrytning men i stället kontrade Västerås in kvitteringen genom Sebastian Benker.

Men SSK svarade direkt. När Samuel Ersson gjorde en inte helt lyckad utflykt fick Meyer öppen kasse och kunde enkelt men påpassligt slå in 2-1 till hemmalaget.

SSK fick därefter döda två raka boxplay. Det gjorde PK-uppställningen med bravur samtidigt som nye målvakten Isak Wallin fick chansen att presentera sig för nya hemmapubliken med ett par vassa räddningar.

SSK hade även bud på 3-1 flera gånger och Västerås saknade inte heller chanser att kvittera men en händelserik förstaperiod slutade 2-1 till hemmalaget.

Nytt Meyermål gav SSK ledningen

Andra perioden inleddes med att SSK fick spela i numerärt överläge ännu en gång efter att Martin Janolhs åkt ut, men BP-formationerna och Wallin höll tätt igen.

Efter 7.35 skulle dock gästerna kvittera. Ett felpass i egen zon gav Anthon Eriksson fri gata in mot Wallin i SSK-kassen som inte kunde göra mycket åt avslutet och plötsligt var det 2-2 på tavlan. SSK fick därefter även döda ett powerplay efter att ha varit för många spelare på banan.

En spelform man dock fortsatte bemästra på ett bra sätt i matchen och när i stället SSK fick chansen kom ledningsmålet för hemmalaget.

Nicolai Meyer fick pucken på sin högerposition och hittade från relativt dålig vinkel luckan bakom en Samuel Ersson som var rejält skymd av en hemmaback. Danskens andra mål i matchen, 27:e för säsongen och SSK var återigen i ledningen. En ledningn man behöll inför den sista akten.

Danskt hattrick bakom segern

Tredje perioden inleddes med att SSK fick döda av ännu ett boxplay. Det gjorde man dock återigen med bravur och kort därpå var man även nära att göra 4-2 nära fjärdekedjan kontrade snyggt.

Även Nicklas Grossmann fick ett fint läge att utöka när han följde med upp i ett anfall och Ludwig Blomstrand hade också ett skott i stolpen på ett friläge i mitten av perioden.

Nästa läge fick Hugo Gustafsson som ryckte sig fri och hittades av Sebastian Bengtsson. VIK-back tvingades haka och SSK fick chansen i numerärt överläge. Där lyckades man inte få in pucken men någon minut senare skulle SSK ändå utöka ledningen.

Sebastian Dyk åkte slalom mellan VIK-spelare i mittzonen och hittade sedan radarpartnerna Nicolai Meyer på andra kanten och dansken kunde sätta sitt 28:e mål och hattrick för kvällen för dansken.

Sebastian Höglund satte sedan 5-2 i tom bur med 15 sekunder kvar och SSK tog tre blytunga poäng i jakten på slutspel. Nästa uppgift blir Modoå hemma på lördag då det är årets hockeymanifestation, gratis inträde och födelsedagsfest, SSK 117 år.

MATCHFAKTA: SSK-Västerås

Slutresultat: 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Målskyttar: 1-0 Sebastian Dyk (Meyer, Berg), 1-1 Sebastian Benker (Frycklund), 2-1 Nicolai Meyer (Hansson, Andersson), 2-2 Anthon Eriksson, 3-2 Nicolai Meyer (Liljewall, Dyk), 4-2 Nicolai Meyer (Dyk)

Skottstatistik: 29-32

Utvisningsminuter: 10-6

Publiksiffra: 2 380

50/50-vinnare: 91 337 Summa: 3 490 kr