Västerås
VIK

Jens Jakobs avgjorde när Almtuna bröt svit

1 februari 2019 22:00

Jens Jakobs avgjorde mot Västerås och såg till att Almtuna efter sju raka förluster äntligen fick vinna igen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter sju raka förluster - och bara en inspelad poäng under den perioden - så blev Almtuna ett vinnande lag igen efter att ha 3-2-vunnit mot Västerås.

Almtuna ledde med både 1-0 (Viktor Hertzberg) och 2-1 (Alexander Lunsjö), men Västerås kvitterade två gånger om.

Med drygt fem minuter kvar så kunde Uppsala-laget dock avgöra - och Jens Jakobs gjorde allt på egen hand.

33-åringen fick fatt i pucken vid sargen, bröt in på kassen och tryckte in ledningsmålet. Hans tredje mål i år, och hans totalt 136:e kasse i HockeyAllsvenskan vilket innebär att han tangerat Henrik Björklunds notering och är delat bäst i ligan sedan den startade 2005.

Noterbart är också att Almtuna nu har sex raka segrar mot just Västerås i Gränbyhallen.

Västerås - som var otroligt nära att 3-3-kvittera i slutet - åkte på andra raka bortaförlusten.

ALMTUNA - VÄSTERÅS 3-2
Periodsiffror: 1-0, 1-1, 1-1
Skott: 39-29

Målskyttar Almtuna: Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Jens Jakobs

Målskyttar Västerås: Jimmie Jansson, Lukas Zetterberg

Statistik: Almtuna - Västerås