Leksand
LIF

Juniorbackar sköt segern till Leksand

30 januari 2019 21:50

Juniorbackarna Filip Johansson och Calle Själin sköt målen när Leksand bortavann mot Oskarshamn.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand fortsätter att visa fin form. Dalalaget 2-1-besegrade Oskarshamn på bortplan och plockade därmed fjärde raka vinsten och sjätte segern på de sju senaste matcherna.

Juniorbackarna Filip Johansson och Calle Själin var segervapen i Be-Ge Hockey Center.

Båda backarna - som spelar tillsammans - satte sina första mål för säsongen. Filip Johansson skickade in 1-0 efter drygt sju minuters spel, och med knappt två minuter kvar av den första perioden så utökade Calle Själin till 2-0.

Oskarshamn 1-2-reducerade genom Alex Hutchings i den andra perioden, men kom inte närmare än så.

Jonas Arntzen vaktade Leksands målbur och gjorde en stark insats. Norrmannen motade 32 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 97,0 %.

Leksand är femma i tabellen - nu bara två poäng från fjärdeplacerade Karlskoga.

Oskarshamn, som halkade ner från första till andra plats i tabellen, hade innan förlusten åtta raka hemmasegrar.

OSKARSHAMN - LEKSAND 1-2
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 0-0
Skott: 33-31

Målskyttar Oskarshamn: Alex Hutchings

Målskyttar Leksand: Filip Johansson, Calle Själin

Statistik: Oskarshamn - Leksand