AIK vann stort och tog över serieledningen

30 januari 2019 22:10

AIK tog en storseger mot Pantern och tog därmed över serieledningen i HockeyAllsvenskan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

AIK är nya serieledare i HockeyAllsvenskan. Det efter att ha slagit tillbaka Pantern med hela 7-1 på bortaplan.

AIK hade tre tvåmålsskyttar: Christian Sandberg, Jesper Frödén och Daniel Muzito-Bagenda.

Muzito-Bagenda som därmed fortsätter att vräka in mål just nu. Han gjorde tre mål på säsongens 35 första matcher, men har nu gjort sju mål på de sex senaste kamperna - och mot Pantern så blev han både målskytt för fjärde matchen i följd och tvåmålsskytt för andra matchen i rad.

AIK ledde med 2-1 efter två perioder, sedan rann det iväg i den tredje perioden. Muzito-Bagenda satte 3-1 bara minuter in i slutakten, sedan kom ytterligare fyra mål under de sista dryga sju minuterna av matchen.

Segern innebär att AIK står på 85 poäng i tabellen, en pinne före Oskarshamn som föll mot Leksand och som därmed också tappade serieledningen.

Pantern har förlorat sex av de sju senaste matcherna och har spelat nio raka matcher utan att ha bärgat någon trepoängare.

PANTERN - AIK 1-7
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 0-5
Skott: 28-33

Målskyttar Pantern: Calle Åsell

Målskyttar AIK: Christian Sandberg 2, Daniel Muzito-Bagenda 2, Jesper Frödén 2, Anton Holm

Statistik: Pantern - AIK