Södertälje
SSK
Karlskrona
KHK

SSK-TV: Pucken studsade inte SSK:s väg när hemmasviten bröts – förlust med 0-1 mot defensivt Karlskrona: "SSK är bättre än Karlskrona"

30 januari 2019 20:41

Det blev ingen sjätte raka hemmaseger i Scaniarinken för SSK. Gästande Karlskrona ställde upp och spelade ett defensivt spel matchen igenom och SSK lyckades inte få hål på Robin Johansson i KHK-kassen trots många lägen. Kolla in Studio SSK:s direktsända eftersnack här.

Välkomna på nästa hemmamatch onsdag 6 februari - boka biljett här!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning efter matchen här!

I SSK saknades Stefan Johansson på backsidan när pucken släpptes i Scaniarinken på onsdagskvällen. Men Marcus Karlström var tillbaka från skada och ersatte. Även Mikael Ahlén som missade matchen i Leksand senast var tillbaka. I mål fick George Sörensen chansen. Matchen inleddes med ett friläge för SSK redan i första bytet. Sebastian Dyk rann igenom men Robin Johansson i KHK-kassen klarade skottet.

SSK satte därefter tryck på Karlskrona i byte efter byte, och skapade chans på chans och efter 5.45 tvingades KHK:s tränare Ove Molin att ta en timeout. En timeout som skull visa sig ha effekt. Karlskrona lyckades lyfta upp spelet och efter 7.10 tog man även ledningen. Oordning i SSK-zonen och Nick Pageau knäppte iväg en handledare från blå som letade sig in i nät bakom en skymd George Sörensen.

Resten av perioden blev händelsefattig. SSK hade mest puck men Karlskrona ställde upp i mittzonen och förstörde uppspel. I sista sekunden fick dock SSK in en puck bakom Robin Johansson. Men efter videogranskning dömdes målet bort då slutsignalen redan ljudit och underläge med 0-1 i paus.

Felstudsar i avgörande lägena

Andra perioden började med full fart från hemmalaget och Dyk kämpade fram en KHK-utvisning. Den blev resultatlös men SSK fortsatte ligga på och skapade flera vassa chanser första fem minuterna.

Bland annat fick Victor Andersson ett riktigt fint läge när han serverades av Sebastian Höglund mitt i slottet, men Robin Johansson höll tätt. Och det skulle han fortsätta göra trots att SSK radade upp lägen. Två mot en för Meyer och Dyk. Styrning i ribban av Sparks. Fritt läge för Hugo Gustafsson. Men pucken ville inte in. SSK inledde perioden i powerplay och så fick man även avsluta perioden när Jörgen Karterud visades ut för fasthållning efter 18.15. In med förstafemman som spelade runt, tunt och hittade flera bra lägen. Sista avgörande skedena ville sig dock inte och ställningen var 0-1 även efter andra perioden.

Mållöst trots mängder av lägen

Karlskrona fortsatte backa hem och spela stabilt hemåt i inledningen av den tredje perioden. SSK fortsatte äga mest puck men kom till en början inte till några riktigt vassa lägen.

I åttonde minuten kom Sebastian Dyk in i zon med bra fart, skaffade sig bra skottläge och sköt, men Johansson räddade även den pucken.

I mitten av perioden fick SSK återigen chansen i powerplay. Båda PP-formationerna skapade bra tryck men ingen puck hittade in denna gång heller.

SSK låg på matchen ut och i slutminuten tog man även ut George Sörensen och satsade på spel sex mot fem. Men trots mängder av chanser gick man till slut både mållösa och poänglösa ur matchen.

Nu väntar Tingsryd på bortaplan på lördag innan det är dags för hemmamatch på onsdag igen.

MATCHFAKTA: SSK-Karlskrona

Slutresultat: 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Målskyttar 0-1, Nick Pageau (Crandall, Paulsson)

Skottstatistik: 26-15

Utvisningsminuter: 0-6

Publiksiffra: 2 377

50/50-vinnare: 90 684 Summa:4 730