Almtuna
AIS

Janne Kivilahti sköt två mål i IKO-storsegern

23 januari 2019 21:20

Janne Kivilahti svarade för två av målen när Oskarshamn tog en storseger på hemmaplan mot Almtuna.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oskarshamn ångar på. Laget plockade fjärde raka segern och tolfte vinsten på de fjorton senaste matcherna när Almtuna hemmabesegrades med hela 7-2.

IKO ledde med 2-0 redan innan sex minuter var spelade, utökade till 3-1 innan den första perioden var över och hade ledningen med 6-1 efter två perioder innan man drog ifrån ytterligare under slutakten.

Succéliraren Janne Kivilahti sköt två av målen. Finländaren, som värvades loss från HockeyEttan-laget Nybro kring jul, satte 3-1 och 4-1 och har därmed gjort nio mål på sina tretton allsvenska matcher.

Kivilahti gjorde dessutom mål för tredje matchen i följd precis som Joakim Hillding som styrde in 6-1-kassen.

Eftersom AIK tappade poäng så drygade Oskarshamn därmed ut serieledningen.

Almtuna åkte på femte raka förlusten. Klubben har gjort klart med Nichlas Falk som ny huvudtränare och han ansluter till laget under torsdagen.

OSKARSHAMN - ALMTUNA 7-2
Periodsiffror: 3-1, 3-0, 1-1
Skott: 30-18

Målskyttar Oskarshamn: Janne Kivilahti 2, Filip Sveningsson, Emil Carnestad, Robin Söderqvist, Joakim Hillding, Filiph Engsund

Målskyttar Almtuna: Viktor Hertzberg, Tony Mårtensson

Statistik: Oskarshamn - Almtuna