Oskarshamn
IKO

Joakim Hillding blev segerskytt för IKO

19 januari 2019 21:00

Oskarshamn vände 1-3-underläge till 4-3-seger mot Björklöven och Joakim Hillding blev segerskytt på övertid.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oskarshamn besegrade Björklöven med 4-3 efter övertid och serieettan inkasserade därmed tredje raka segern och elfte vinsten på de tretton senaste matcherna.

IKO var dock illa ute efter halva matchen då man låg under med 3-1.

Nicklas Heinerö 2-3-reducerade med 17 sekunder kvar av andra perioden och i upptakten av den tredje perioden så kvitterade Matias Sointu med sitt första allsvenska mål.

På övertid klev sedan Joakim Hillding fram som segerskytt. Han gjorde därmed sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna.

Adam Åhman bytte av Christoffer Rifalk i IKO-målet efter Lövens 3-1-mål, och 19-åringen höll sedan nollan under resten av matchen (21 räddningar).

Björklöven fortsätter att ha det tungt. Umeå-laget har förlorat sju av de åtta senaste matcherna.

BJÖRKLÖVEN - OSKARSHAMN 3-4 (OT)
Periodsiffror: 1-0, 2-2, 0-1, 0-1
Skott: 33-35

Målskyttar Björklöven: Jacob Peterson, Fredric Andersson, Jacob Andersson

Målskyttar Oskarshamn: Janne Kivilahti, Nicklas Heinerö, Matias Sointu, Joakim Hillding

Statistik: Björklöven - Oskarshamn