Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Kyle Osterberg tillbaka

19 januari 2019 10:00

Lördag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Vad hittar Kyle Osterberg på i sin comeback med Karlskrona? Tar Leksand en ny hemmaseger? Bryter Björklöven sin negativa trend? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Leksand - MODO, Tegera Arena
15.15 Karlskrona - Västervik, NKT-Arena Karlskrona
18.00 Björklöven - Oskarshamn, A3 Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

LEKSAND - MODO

Det vill inte lyfta för MODO. Laget 1-6-föll hemma mot AIK senast och det har blivit fyra förluster på de fem senaste matcherna.
Nu väntar bortamatch mot Leksand - och den är väldigt viktig för tabellen.
Leksand är två poäng efter MODO i sammandraget, så dalalaget har chansen att gå om vid seger, samtidigt som MODO har chansen att dryga ut avståndet nedåt om det blir bortavinst.
– Leksand har spelat fartfyllt på hemmaplan där de är ett lag med hög nivå av sicklighet. De har bra spelare där det gäller att störa dem högt upp i banan. Jag måste låta spelarna spela spelet i matchen och även om vi nu ligger i linje med vår målsättning som är slutspel tycker jag att vi har mer att hämta och är inte nöjd så här långt, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Leksand har fyra raka hemmavinster i bagaget och nye huvudtränaren Roger Melin har ännu inte förlorat i Tegera Arena.
– Det känns som att vi har hittat mer och mer rätt, och framförallt känns det som att de grejer som vi har jobbat med att ändra sedan Roger (Melin) kom in börjar sitta nu, säger forwarden Tor Immo till Leksands hemsida, och utvecklar:
– Det handlar om små detaljer som gör stor skilland i spelet. I korta drag kan man säga att vi har förtydligat det mesta, så att det inte finns utrymme för misstolkningar. Det känns bättre och bättre för varje match.

Noterat:
» Leksand får in Mattias Nilsson som varit skadad en tid. Han ersätter Mattias "Kolan" Karlsson som blivit sjuk, skriver dt.se. Mattias Ritola, som ännu inte spelat i år, är tillbaka i full träning men är inte matchredo ännu.
» MODO saknar alltjämt Tobias Ericsson och Ludvig Elvenes på grund av sjukdom och nu har också juniorbacken Mattias Norlinder insjuknat, skriver klubben på sin hemsida. Victor Aronsson är fortsatt skadad.
» Leksands Martin Karlsson har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

KARLSKRONA - VÄSTERVIK

Karlskrona är i en liten svacka och har förlorat tre av de fyra senaste matcherna men är starka på hemmaplan där det blivit fyra vinster på de fem senaste matcherna.
Nu väntar hemmamatch mot Västervik - och då får laget ett värdefullt och efterlängtat tillskott.
Kyle Osterberg, som inte spelat sedan slutet av november och missat de sexton senaste matcherna, gör comeback idag.
– Jag har sett varje match, jag har varit i omklädningsrummet och försökt bidra med det jag har kunnat. Nu vill jag hjälpa laget att vinna på isen, säger Osterberg till blt.se.
Han har varit knäskadad och ska nu spela med ett specialskydd.
– Knäet är inte hundra procent starkt, men skyddet hjälper mig. Jag kan åka skridskor, det är det viktigaste och det andra får liksom bara följa efter. Jag kommer att behöva spela hockey med skyddet i fyra fem månader till. De specialister jag har pratat säger att kanske måste bli en operation längre fram i min karriär.
Efter att ha tagit poäng i åtta raka matcher så har Västervik åkt på två raka förluster på bortaplan: 2-5 mot AIK och 2-3 mot Leksand (där man släppte in det avgörande målet med bara 20 sekunder kvar att spela).

Noterat:
» Karlskrona får in Kyle Osterberg som inte spelat sedan slutet av november. Han går in i en kedja med Axel Sundberg och Kalle Miketinac, skriver blt.se.
» Västervik spelade utan Niklas Enberg, Andreas Frisk och Pierre Gustavsson senast.

BJÖRKLÖVEN - OSKARSHAMN

Björklöven har bara vunnit en av de sju senaste matcherna. Givetvis en stor missräkning för Umeå-laget som är betydligt längre ner i tabellen än förväntat (nia just nu).
Offensiven är trubbig och det har bara blivit sex mål framåt på de fem senaste matcherna.
– Jag tycker vi gjorde en bra match mot Södertälje senast. Vi vågade spela pucken. Den sista lilla turen eller skicklighten att sätta dit pucken var inte där, men fortsätter vi hota som vi gjorde så kommer vi skapa målchanser och då kommer någon puck gå in, säger assisterande tränaren Jesper Jäger till Björklövens hemsida.
Nu väntar hemmakamp mot Oskarshamn.
– Det är ett jättebra motstånd, ett topplag, säger Jäger.
IKO går, till skillnad från Löven, som tåget. Serieettan har tio trepoängare på de tolv senaste matcherna. Dock så har smålänningarna förlorat de två senaste bortamatcherna, en trend man vill bryta i A3 Arena.
– Vi ska försöka åka upp och göra en bra prestation och vara med från start. Det är inget annorlunda den här gången. Vi väntar oss ett vilt kämpande Björklöven som har det tufft när dom är indragna i den nedre delen av tabellen, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

Noterat:
» Björklöven spelade utan August Tornberg, Hardy Häman Aktell, Cody Murphy, Erik Rainersson och William Eriksson senast.
» Oskarshamn spelar med samma lag som senast - plus Adam Åhman som är tillbaka. Backarna Isak Pantzare och Anton Björkman är skadade.
» Oskarshamns Oskar Nilsson och Arsi Piispanen har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida