Södertälje
SSK
Björklöven
IFB

SSK-TV: SSK vände och vann mot Björklöven efter dramatiskt slut – kolla in eftersnack och intervjuer i Studio SSK här! "En perfekt afton för Södertälje"

16 januari 2019 20:37

Det såg länge mörkt ut. Men med 1.08 kvar av tredje lyckades Mikael Ahlén kvittera till 1-1 och sedan sköt Nicolai Meyer bonuspoängen till SSK efter bara 19 sekunder spelat av förlängningen.

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med analyser och spelarintervjuer efter SSK-Björklöven!

Debut för nye centern Martin Janolhs som bildade kedja med formstarke Lindsay Sparks och comebackande Ludwig Blomstrand. SSK satte högsta fart direkt från nedsläpp och tryckte på de första inledande minuterna.

Efter 4.59 fick man även med sig ett powerplay när Lucas Carlsson hakades upp. In med förstakedjan och genast fick Marcus Oskarsson ett fint skottläge. Mattias Pettersson i Lövenkassen klarade dock skottet med en stilig plock och det numerära överläget blev sedan fruktlöst.

Därefter lyfte gästerna upp spelet och Björklöven låg på och naglade fast pucken i SSK-zonen flera minuter.

I tolfte minuten fick SSK ett nytt boxplay då Björklöven drog på sig ett lagstraff för sex man på isen. I slutsekunderna av detta fick Petter Hansson ett jätteläge att göra mål men Pettersson klarade och strax därpå fick i stället Löven spela fem mot fyra efter att Stefan Johansson visats ut för interference.

SSK lyckades dock freda sig de två minuterna och första perioden slutade mållös.

Löven kontrade in ledningsmålet

I andra perioden inledde SSK starkt igen första fem och i fjärde minuten fick Petter Hansson ett drömläge att göra 1-0 efter klapp-klapp-spel från SSK:s sida. Petterson lyckades dock återigen plocka skottet och behålla nollan intakt.

Perioden blev sedan jämn med böljande spel åt båda hållen men och till slut var det gästerna som skulle ta ledningen. I elfte minuten kom Kristofer Söder i en kontring och sköt ett skott som tog i masken på Sahlin. Jacob Andersson fyllde på och kunde stöta in 1-0 till Björklöven.

Några minuter senare tog Ulf Lundberg en timeout och SSK lyckades därefter skapa några kvitteringslägen men Pettersson i Lövenkassen höll tätt och gästerna var i ledningen inför den tredje akten.

"Kämpa SSK, kämpa SSK"

I tredje perioden inledde publiken med att högljutt låta ”Kämpa SSK” eka i Scaniarinken. Laget var med på noterna, satte högsta fart och fick med sig ett powerplay efter fyra minuter.

Spelet i numerärt överläge blev dock resultatlöst. Någon minut senare snodde Lindsay Sparks pucken av Lövenback på egen blå, skrinnade sig fri och försökte lirka in pucken mellan benen på Pettersson - som dock hann knipa igen och blockera pucken.

SSK fortstte pressa och Ludwig Blomstrand och Martin Janolhs fick bra lägen, men pucken ville in studsa SSK:s väg. Fram till 18.52.

SSK spelade powerplay efter en hög klubba i ansiktet på Meyer. Marcus Oskarsson sköt från blå och Mikael Ahlén styrde in kvitteringspucken. 1-1 och matchen fick avgöras i förlänging. Som bara var 19 sekunder gammal när Meyer snodde pucken, åkte sig fri och satte 2-1 mellan benen på Pettersson.

Två poäng till SSK som klättrar upp till en femteplats i tabellen. Nu väntar bortamatch mot Almtuna på fredag innan det är dags för derby mot AIK hemma i Scaniarinken nästa onsdag.

MATCHFAKTA: SSK - Björklöven

Slutresultat: 2-1 OT (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Målskyttar: 0-1 Jacob Andersson (Söder, Jonsson), 1-1 Mikael Ahlén (Oskarsson), 2-1 OT Nicolai Meyer

Skottstatistik: 33-23

Utvisningsminuter: 2-12

Publiksiffra: 2 431

50/50-vinnare: 89 153 Summa: 5050