AIK

Förlust mot AIK på hemmaplan

16 januari 2019 21:00
Herr

MODO Hockey åkte på en tung förlust under onsdagskvällen när man föll på hemmaplan mot AIK. I den andra perioden drog man på sig ett gäng utvisningar som skulle visa sig bli kostsamma och bädda för en tråkig 1-6 förlust.

Publiken i Fjällräven Center fick se en fartfylld inledning på onsdagens match mellan MODO Hockey och AIK. Och det var MODO, som kom ut bäst.

Med hög fart och ett hårt checkande i anfalsszon, stressades AIK till flera misstag som gjorde att MODO kunder återvinna pucken. Det tog inte heller lång tid innan hemmalaget hade tagit ledningen i matchen. Kristian Jakobsson skickade en puck på mål, där Anton Karlström sedan höll sig framme på andra pucken som han tryckte in i mål.

MODO fortsatte sedan att trycka på för en utökad ledning och man hade ett par vassa lägen. Men AIK var inte helt ofarliga och nio minuter in i perioden så kom 1-1 kvitteringen. Mathias From fiskade upp en lös puck bakom mål, rundade kassen och lade in den köksvägen.

Hemmalaget vek dock inte ned sig och var oerhört nära att återta ledningen när Linus Pettersson hade ett skott i stolpen.

Men det var bortalaget som skulle få sista ordet i den första perioden när man 15:56 in, tog ledningen i matchen. Filip Windlert lyckades styra ett konstigt skott mot mål, där Lundin inte kunde lokalisera pucken som letade sig in.

Utvisningar förstörde perioden

Med en 1-2 ledning från den första perioden i ryggen så var det bortalaget som kom ut med klart bäst energi i den andra perioden.

MODO drog också på sig ett gäng utvisningar i början av perioden som skulle visa sig bli väldigt dyra. Under perioden lyckades AIK gå från 1-2 till 1-6 genom fyra raka mål, där tre av dem gjordes i numerärt överläge.

Skotten vann man även med hela 4-20 och hemmalaget var inte i närheten.

Den tredje perioden blev sedan en tråkig historia. AIK försvarade sig bra och MODO hade svårt att hota bortalaget. Matchen spelades mer eller mindre bara av och slutresultatet fastställdes till 1-6.