MoDo

Tre nya poäng mot Almtuna på bortaplan

11 januari 2019 21:32
Herr

MODO Hockeys herrar är återigen på vinnarspåret efter en skön seger på bortaplan mot Almtuna. Det blev en händelserik tillställning med hela elva mål, där slutresultatet skrevs till 5-6.

MODO Hockey fick en riktig drömstart i fredagens möte mot Almtuna IS. Bara två minuter in i matchen tog man ledningen när Jonathan Johnson stod för en fin soloprestation innan han avslutade med ett distinkt backhandskott i gubbhörnet.

Men glädjen skulle visa sig vara kortvarig. Mindre än en minut senare kvitterade Almtuna till 1-1 genom Tony Mårtensson som höll sig framme på en retur framför Erik Hanses i målet.

MODO hade sedan ett bra läge att återta ledningen, först genom Patrik Karlkvist när han fick ett fint läge i slottet, och sedan i ett powerplay kort därefter.

Men istället drog man på sig en utvisning och Almtuna fick därmed chansen att spela med en man mer. Det utnyttjade man också när Viktor Hertzberg fick alldeles för lång tid på sig att prickskjuta in 2-1.

Händelserik andraperiod

Den andra perioden inleddes i ett rasande tempo och målklockan tjöt hela tre gånger inom loppet av 46 sekunder.

Först kvitterade MODO till 2-2 när Johan Eriksson höll sig framme och styrde in ett backskott.

Ett par sekunder senare fick man chansen i powerplay, och direkt på tekningen fick Patrik Karlkvist pucken serverad på bladet, innan han tryckte upp den i krysset.

Men återigen blev alltså glädjen och ledningen kortvarig, för kort därefter kvitterade Linus Rotbakken till 3-3.

Efter den intensiva inledningen så trappades tempot ned något, men tio minuter in i perioden drog Kristian Jakobsson på sig ett matchstraff för charging och hemmalaget fick chansen i numerärt överläge i hela fem minuter.

Där var man dock uddlösa och bästa läget hade Anton Karlström i MODO när han frispelades.

Karlström skulle dock få revanschera sig. Med två minuter kvar av perioden fick han en riktig smörpassning av Linus Pettersson, där han kunde skicka in pucken i mål via ett direktskott.

Spännande avslutning

Med en 4-3 ledning i ryggen kom MODO ut riktig bra i den tredje perioden, och det tog inte lång tid innan ledningen utökades till 5-3. Henrik Björklund fick pucken direkt efter en tekning och hittade nätet från till synes ingen vinkel alls.

MODO fortsatte sedan att trumma på och halvvägs in i perioden utökade man ledningen. Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist visade upp ett fint klapp-klapp spel innan Karlkvist lyfte in pucken i mer eller mindre öppet mål.

Trots en stor MODO-ledning så blev det oerhört spännande i slutet av matchen. Med fyra minuter kvar reducerade Almtuna till 4-6 genom Jens Jakobs.

Kort därefter drog MODO också på sig en utvisning då man hade för många spelare på isen. I efterföljande powerplay höll sig Jens Jakobs återigen framme och tryckte in 5-6 pucken.

Men MODO lyckades hålla ifrån. Matchen slutade 5-6 och tre oerhört sköna poäng hämtades därmed hem till Örnsköldsvik.