Västervik
VVIK

Drömstart ledde AIK till seger mot Västervik

11 januari 2019 21:35

AIK sköt tre mål i den första perioden och det grundlade hemmasegern mot Västervik.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

AIK besegrade Västervik med 5-2 på Hovet och det var en drömstart som grundlade segern.

Hemmalaget sköt tre mål redan i den första perioden och det greppet släppte man sedan aldrig. Mathias From petade in en retur fram till 1-0 och Daniel Muzito-Bagenda satte 2-0 med ett snärtigt skott innan JVM-backen Philip Broberg skottade in 3-0 (och därmed noterade sitt första allsvenska mål).

Västervik reducerade i mittperioden men direkt i tredje perioden så gjorde Anton Holm 4-1 med en fin individuell aktion i ett friläge.

Strax därefter så satte också Sam Marklund 5-1 i tom bur - med drygt sju (!) minuter kvar att spela.

AIK tog poäng för sjätte matchen i följd och plockade tredje raka trepoängaren på hemmaplan.

Västervik hade innan förlusten poäng i åtta raka matcher.

AIK - VÄSTERVIK 5-2
Periodsiffror: 3-0, 0-1, 2-1
Skott: 38-21

Målskyttar AIK: Mathias From, Daniel Muzito-Bagenda, Philip Broberg, Anton Holm, Sam Marklund

Målskyttar Västervik: Emil Alba, Jens Holmström

Statistik: AIK - Västervik