Karlskrona
KHK

Alexander Lindelöf fullbordade vändningen

9 januari 2019 21:35

Alexander Lindelöf avgjorde efter bara elva sekunders övertidsspel när Västerås hemmavann mot Karlskrona.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västerås svarade för en stark vändning när det blev 3-2-seger efter övertid på hemmaplan mot Karlskrona.

Gästerna spelade till sig en 2-0-ledning. Axel Sundberg utnyttjade en sargretur när han petade in 1-0 i slutet av den första perioden och Justin Crandall styrde snyggt in 2-0-pucken i upptakten av den andra perioden.

Västerås skulle dock komma ikapp - och förbi.

Isac Skedung snappade upp en retur och la in 1-2 mitt i den andra perioden och ett par minuter senare så skottade Lukas Zetterberg in 2-2-kvitteringen med ett vasst skott i powerplay.

Matchen fick avgöras på övertid och där dröjde det bara elva (!) sekunder innan Alexander Lindelöf kunde sätta segerpucken.

Samuel Ersson vaktade återigen VIK-buren. Han räddade 17 av 19 skott och plockade sin tionde raka seger (när han själv har startat matchen).

Karlskrona förlorade för andra matchen i följd - och därmed bröts också lagets svit med varannan vinst och varannan förlust som hållit i sig i nio matcher.

VÄSTERÅS - KARLSKRONA 3-2 (OT)
Periodsiffror: 0-1, 2-1, 0-0, 0-1
Skott: 27-19

Målskyttar Västerås: Isac Skedung, Lukas Zetterberg, Alexander Lindelöf

Målskyttar Karlskrona: Axel Sundberg, Justin Crandall

Statistik: Västerås - Karlskrona