Södertälje
SSK

En poäng i Norrköping – SSK föll i förlängning mot Vita Hästen

6 januari 2019 16:54

Det svängde fram och tillbaka och den utvisningstäta matchen i Norrköping på söndagen fick till slut avgöras i förlängning. Där drog Hästen slutligen det längsta strået efter att SSK varit ytterst nära att avgöra flera gånger om.

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Oskarshamn nu på onsdag 9/1 - boka biljett online här!

SSK kom till spel med samma lag som i segermatchen mot Modo i fredags. Enda skillnaden var att George Sörensen fick chansen i kassen i stället för Alexander Sahlin som stått de flesta matcherna senaste tiden.

Den danske målvakten hade dock inte särskilt mycket att göra inledningsvis då SSK parkerade spelet i Hästens zon de första bytena. Efter 4.29 spelat visades dock David Berg ut för interference och då kunde Mattias Beck ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter en minuts spel i numerärt överläge.

I tolfte minuten fick Hästen även chansen att utöka den ledningen när domaren hittade ännu en SSK-utvisning. Men Hugo Gustafsson som var inne för att döda av utvisningen ville annorlunda. 18-åringen snappade upp pucken i mittzonen, transporterade in pucken över blå och tryckte upp ett snärtigt handledsskott i närmsta krysset.

Några minuter efter kvitteringen lyckades man även ta ledningen när Christopher Liljewall vann en klockren tekning bak till Nicolai Meyer som slog till direkt och sköt sitt 17:e mål för säsongen, och vips så hade SSK vänt matchen och kunde gå till pausvila med ledning 2-1.

Utvsningarna haglade i andra

I inledningen av andra perioden fortsatte SSK att sätta ordentlig press i Vita Hästen-zonen. Laget sköt många skott och bland annat hade både Marcus Oskarsson och Sebastian Höglund fina chanser att utöka ledningen.

Efter sex minuters spel visades dock Victor Andersson ut för en tripping och då var Hästen nära att kvittera. Efter fint spel fick Christopher Fish mer eller mindre öppet mål men fick ingen ren träff och pucken gick utanför stolpen.

Utvisningarna fortsatte därefter hagla från domarna resten av perioden och lagen fick turas om att spela med en man mer. Dock utan få någon utdelning även om Hästen kanske var det laget som var närmare en kvittering i powerplay än SSK var att utöka ledningen.

Chockstart av Hästen i tredje

SSK hade alltjämt ledningen med 2-1 inför tredje perioden – som inleddes på samma sätt som den andra. Med en utvisning. Christopher Liljewall åkte ut för interference efter bara elva sekunder och Hästen satte ordentligt tryck i powerplay. SSK lyckades hålla ut de två minuterna men just när Liljewall kom in på isen fick Hästen i pucken genom Kevin Elgestån. O

ch bara halvminuten senare kom även ledningsmålet för Vita Hästen. SSK-spelarna var inte alls på tå och Vita hästen kunde enkelt spela sig förbi försvaret och August Gunnarsson rakade in 3-2 bakom en helt förbispelad George Sörensen.

Hästen såg därefter ut att kontrollera matchen men efter att SSK klarat av ännu ett boxplay i mitten av perioden kunde man sticka upp och göra en kvittering. Dyk droppade till Oskarsson som sköt och Christopher Liljewall styrde in 3-3 till den tillresta SSK-klackens stora glädje.

Matchen fick gick till förlängning. En förlängning som blev dramatiskt där SSK hade flera fina lägen att avgöra och där man bland annat bommade en straff, men till slut kunde Mattias Beck skjuta extrapoängen till hemmalaget på ett friläge.

Nu väntar serieledarna Oskarshamn på hemmaplan som nästa uppgift för SSK.

MATCHFAKTA: SSK – Vita Hästen

Slutresultat: 4-3 OT (1-2, 0-0, 2-1, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Mattias Beck (Samuelsson), 1-1 Hugo Gustafsson, 1-2 Nicolai Meyer (Liljewall), 2-2 Kevin Elgestål (Fish, Lindman), 3-2 August Gunnarsson (Eriksson, Krupic), 3-3 Christopher Liljewall (Oskarsson, Dyk), 4-3 OT Mattias Beck

Skottstatistik: 27-22

Utvisningsminuter: 4-14

Publiksiffra: 2 335