Västerås
VIK

Seger och trendbrott för Vita Hästen

4 januari 2019 21:30

Vita Hästen bröt en åtta matcher lång förlustsvit genom att hemmavinna mot Västerås.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Vita Hästen bröt en åtta matcher lång förlustsvit när laget 5-2-vann på hemmaplan mot Västerås.

Innan matchen så hade Vita Hästen bara gjort två mål på sju matcher, men nu lossnade äntligen målskyttet med fem kassar i en och samma match.

Emil Eriksson sköt 1-0 i början av den första perioden och Arvid Degerstedt styrde in 2-0 i powerplay innan den första akten var över. I början av mittperioden så tryckte Kevin Elgestål in 3-0 i boxplay.

Västerås reducerade mitt i andra perioden - men i upptakten av den tredje perioden så stängde comebackande Christopher Fish tillställningen genom att göra 4-1 med ett snärtigt skott. Jesper Samuelsson avslutade sedan målskyttet med 5-2-målet i tom bur.

Trots segern så har sistaplacerade Vita Hästen hela femton poäng upp till negativa kvalstrecket.

Västerås har fyra förluster på de fem senaste matcherna.

VITA HÄSTEN - VÄSTERÅS 5-2
Periodsiffror: 2-0, 1-1, 2-1
Skott: 26-23

Målskyttar Vita Hästen: Emil Eriksson, Arvid Degerstedt, Kevin Elgestål, Christopher Fish, Jesper Samuelsson

Målskyttar Västerås: Anthon Eriksson, William Wikman

Statistik: Vita Hästen - Västerås