AIK
AIK

Jon Knuts segerskytt när Leksand vann

4 januari 2019 22:00

Leksand vände underläge till seger mot AIK och Jon Knuts blev stor hjälte med sitt övertidsmål.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Roger Melin har fått fart på Leksand.

Han tog över ett lag som hade nio raka förluster - men har nu vänt på trenden. 2-1-segern efter övertid mot AIK innebar tredje raka vinsten under Melins ledning.

Segern satt dock långt inne.

AIK ledde med 1-0 tills bara fem minuter återstod. Då, med fyra och en halv minut kvar, så åkte Thomas Valkvä-Olsen till sig ett fint läge och uppvaktad av två AIK-backar lyckades han trycka upp pucken i krysset fram till 1-1.

Det målet tog matchen till övertid - och där avgjorde Jon Knuts efter knappt två minuter. Centern sköt fart från mittcirkeln, klampade in i anfallszon och knäppte iväg ett fint skott som gick in.

Axel Brage vaktade Leksands kasse och gjorde en stark insats. Han räddade 26 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 96,3 %.

AIK har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

LEKSAND - AIK 2-1 (OT)
Periodsiffror: 0-1, 0-0, 1-0, 1-0
Skott: 19-27

Målskyttar Leksand: Thomas Valkvä-Olsen, Jon Knuts

Målskyttar AIK: Jens Jakobs

Statistik: Leksand - AIK