Karlskoga
BIK

Fredrik Forsberg bakom två mål i Almtuna-seger

29 december 2018 17:30

Fredrik Forsberg låg bakom de två första målen när Almtuna vann hemmamatchen mot Karlskoga.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter att ha förlorat säsongens två första matcher mot Karlskoga så fick Almtuna revansch i tredje mötet, det första på hemmaplan, när det blev en 3-2-seger.

Fredrik Forsberg spelade en nyckelroll.

Forwarden kvitterade till 1-1 mitt i den andra perioden och med bara dryga minuten kvar av mittakten så spelade han också fram Victor Rollin-Carlsson till 2-1 i boxplay. De två målen tvingade Karlskoga att ta ut målvakten i slutskedet och då kunde Erik Santesson stänga bataljen fram till 3-1 med 34 sekunder kvar att spela.

Karlskoga lyckades reducera med sju sekunder kvar men kom inte närmare än så.

Arvid Ljung gjorde en stark insats i hemmakassen. Han tvingades till 46 (!) räddningar och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.

Almtuna har därmed vunnit fem av de sju senaste matcherna.