Södertälje
SSK
Tingsryd
TAIF

SSK-TV: Publiken lyfte laget in i matchen men SSK föll ändå mot Tingsryd – se eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här!

20 december 2018 20:42

Tingsryd spelade tillknäppt matchen igenom och hade 2-0 inför sista perioden. Då hjälpte den högljudda hemmapubliken SSK in i matchen och efter mål av Lucas Carlsson och Sebastian Dyk var det plötsligt 2-2. Men en ödesdiger kontring skulle avgöra till gästernas fördel.

SE ÄVEN: Välkomna på hemvändarmatchen med julfest i Scaniarinken – sittplats för 99 kr om du bokar före julafton!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med eftersnack och intervjuer med Andreas Appelgren och Emil Bejmo här: "Det är riktigt surt, vi är ju så bra jäkla bra när vi spelar som i tredje och så får de ett skitmål.

SSK jagade revansch efter 1-3-förlusten mot Tingsryd för knappa månaden sedan. Laget började också piggt och var nära att ta ledningen genom Lindsay Sparks som bröt in framför Tex Williamsson men missade avslutet.

I stället fick Tingsryd spela powerplay och då satte Filip Ahl pucken bakom George Sörensen. Men var det mål? Domaren tog till videogranskning för en misstänkt offside i målgården – men dömde till slut mål. Detta till stora protester från både hemmapubliken och SSK-spelarna.

SSK var nära att replikera direkt när Dyk jobbade fram pucken till Meyer som blev helt fri i slottet. Tex Williamsson räddade dock skottet.

Perioden var därefter jämn där SSK hade mest puck men Tingsryd kontrade farligt. I Slutminuten blev Sparks utvisad för en hög klubba och i inledningen av andra förvandlades detta till spel tre mot fem i 1.21 när Stefan Johansson också visades ut.

SSK redde ut tre mot fem

Men SSK spelarna kämpade föredömligt och redde ut både spel i tre mot fem och fyra mot fem.

I mitt av perioden fick SSK ett powerplay när Hugo Gustafsson trippades. SSK satte bra tryck, spelade runt och fick även i väg många avslut under dessa två minuter. Tingsryd var dock väldigt bra på att stå i vägen och när ett skott letade sig igenom gjorde Tex Williamsson i TAIF-målet sitt.

Efter 14.25 in i andra kunde i stället Tingsryd sticka upp och utöka ledningen till 2-0. Daniel Ljunggren spelade fram Kim Tallberg som hade klubban i isen framför mål och satte pucken i nättaket bakom George Sörensen.

I slutminuterna fick David Åslin komma in och han satte full fart direkt och fick med sig en utvisning. SSK lyckades dock inte utnyttja det överläget och inför tredje akten låg man under med 2-0.

Publiken lyfte laget i tredje

Där var det återigen publiken som klev in i matchen och hjälpte igång laget. I åttonde minuten kunde Lucas Carlsson styra in reduceringen till 1-2 på ett skott från Stefan Johansson.

Några minuter senare fick SSK chansen i powerplay och då kom också kvitteringen. Pucken gick som på ett snöre och Sebastian Dyk pangade in 2-2, och Scaniarinken exploderade.

SSK låg därefter på och var nära ett ledningsmål flera gånger om. Men i stället stack Tingsryd upp och gjorde 2-3 på en kontring med dryga tre minuter kvar.

SSK satsade på spel med sex man i slutet och fick ett jätteläge i slutsekunderna, men tyvärr blev det förlust med uddamålet.

Nu väntar Västervik på bortaplan på annandagen innan det är dags för hemvändarmatchen i Scaniarinken nästa lördag.

MATCHFAKTA: SSK - Tingsryd

Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Målskyttar: 0-1 Filip Ahl (Ljunggren, Tallberg), 0-2 Kim Tallberg (Daniel Ljunggren), 1-2 Lucas Carlsson (Johansson), 2-2 Sebastian Dyk (Meyer, Liljewall) 2-3 Kim Tallberg (Holst, Ljunggren)

Skottstatistik: 25-25

Utvisningsminuter: 8-6

Publiksiffra: 2 887

50/50-vinnare: 85 279 Summa: 4570 kr