Västervik
VVIK

Backarna ledde vägen när Västervik bortavann

20 december 2018 21:35

Backarna svarade för tre viktiga mål när Västervik slog tillbaka MODO på bortaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västervik bortavann mot Västerås med 6-1 senast, och följde upp den skalpen med att ta en ny tung bortaseger när MODO besegrades med 4-2 i Fjällräven Center.

Backarna ledde vägen för smålänningarna.

Det var nämligen tre backmål som satte Västervik i förarsätet.

Erik Ullman 1-1-kvitterade för gästerna i första perioden, men MODO ledde med 2-1 efter knappt halva matchen. Då, bara halvminuten efter 2-1-målet, så knäppte Emil Wahlberg in 2-2-kvitteringen, och några minuter så skickade Niklas Enberg också in matchvinnande 3-2.

Jens Holmström - som inte är back - stängde sedan matchen genom att sätta 4-2 i tom bur.

Emil Kruse gjorde en stark match i Västerviks målbur. Han motade 32 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

MODO, som vann skotten med hela 34-15, åkte på fjärde raka förlusten.

MODO - VÄSTERVIK 2-4
Periodsiffror: 1-1, 1-2, 0-1
Skott: 34-15

Målskyttar MODO: Kalle Jellvert, Tommy Enström

Målskyttar Västervik: Erik Ullman, Emil Wahlberg, Niklas Enberg, Jens Holmström

Statistik: MODO - Västervik