Vita Hästen
VIT

Formstark Matt Carey avgjorde för Karlskrona

17 december 2018 21:15

Formstarke Matt Carey sköt det matchvinnande målet när Karlskrona hemmavann mot Vita Hästen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Matt Carey är i kanonform just nu och kanadensaren spelade också en avgörande roll när Karlskrona 4-1-vann mot Vita Hästen på hemmaplan.

Det stod 1-1 efter den första perioden - sedan slog 26-åringen till.

Carey sköt det matchvinnande 2-1-målet mitt i den andra perioden. I början av den tredje perioden fanns han sedan med i förarbetet till Jörgen Karteruds 3-1-mål.

Ett matchvinnande mål och totalt två poäng för Carey alltså och han har nu gjort poäng i åtta (!) raka matcher.

KHK hade också fint målvaktsspel av Arvid Holm som motade 25 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 96,2 %.

Vita Hästen hade innan matchen spelat tre raka matcher utan att göra mål, men spräckte i alla fall den sviten efter att Simon Krekula gjort 1-0 i början av första perioden. Det blev dock en klen tröst till slut, och Vita Hästen har nu förlorat fem raka matcher.

KARLSKRONA - VITA HÄSTEN 4-1
Periodsiffror: 1-1, 1-0, 2-0
Skott: 24-26

Målskyttar Karlskrona: Nick Pageau, Matt Carey, Jörgen Karterud, Viktor Grahn

Målskyttar Vita Hästen: Simon Krekula

Statistik: Karlskrona - Vita Hästen