Västerås tog åttonde raka hemmasegern

2 december 2018 20:00

Västerås är urstarka på hemmaplan och mot Oskarshamn plockade västmanlänningarna åttonde raka hemmasegern.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oskarshamn är ligans bästa bortalag - men det hjälpte inte mot Västerås som är glödheta hemma i ABB Arena just nu.

Västmanlänningarna vann med 3-1 och plockade åttonde (!) raka hemmasegern.

Samuel Ersson levererade en ny stormatch i kassen. 19-åringen räddade 24 av 25 skott och noterade en räddingsprocent på 96,0 %.

Framåt så gjorde VIK ett mål per period. Sebastian Benker tryckte in 1-0 i den första perioden, Kalle Östman satte 2-1 i powerplay i den andra perioden och Mikael Frycklund stängde matchen med sin 3-1-puck i tom bur med tretton sekunder kvar att spela.

Västerås befäste därmed trejdeplatsen i tabellen och minskade avståndet upp till tvåan Oskarshamn till tre poäng.

Oskarshamn åkte på fjärde raka nederlaget. Det är smålänningarnas första förlustsvit den här säsongen, tidigare har man vunnit efter varje förlust.

VÄSTERÅS - OSKARSHAMN 3-1
Periodsiffror: 1-0, 1-1, 1-0
Skott: 28-25

Målskyttar Västerås: Sebastian Benker, Kalle Östman, Mikael Frycklund

Målskyttar Oskarshamn: Nicklas Heinerö

Statistik: Västerås - Oskarshamn