Pantern
PAN

Panterns toppkedja fixade ny bortaseger

2 december 2018 19:50

Pantern är starka på bortaplan just nu och fixade nya bortapoäng när det blev seger mot Södertälje i Scaniarinken.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Pantern i allmänhet och lagets spetskedja i synnerhet är starka på bortaplan just nu.

Malmö-laget tog poäng för fjärde bortamatchen i följd när Södertälje besegrades med 4-3 i Scaniarinken, och det var återigen toppkedjan med Lukas Haudum, Nick Olesen och Villiam Haag som visade vägen.

Det stod 2-2 efter nästan två spelade perioder - sedan sköt Pantern två snabba mål vilket avgjode matchen.

Med bara 26 sekunder kvar av mittakten så spelade Villiam Haag fram Nick Olesen till 3-2, och bara 17 sekunder in i trejde akten tryckte Haag själv in 4-2, framspelad av Lukas Haudum. Målen kom alltså med 43 sekunders mellanrum - men med en periodpaus intryckt däremellan också.

Södertälje kom inte närmare än en Sebastian Dyk-reducering.

Pantern har nu tagit tio av tolv möjliga poäng i de fyra senaste bortamatchena, och i de fyra kamperna har trion Haudum, Olesen, Haag pumpat in totalt sexton poäng.

Södertälje hade innan förlusten tre raka segrar.

SÖDERTÄLJE - PANTERN 3-4
Periodsiffror: 1-2, 1-1, 1-1
Skott: 27-22

Målskyttar Södertälje: Sebastian Dyk 2, Nicklas Grossmann

Målskyttar Pantern: Niklas Pavel, Erik Nyström, Nick Olesen, Villiam Haag

Statistik: Södertälje - Pantern