IKO
Borta
Södertälje
SSK

SSK tog tredje raka segern – storspel av Sahlin när SSK vann mot serieledarna på bortaplan

30 november 2018 21:13

Alexander Sahlin motade 36 av 37 skott och alla femmor levererade i 60 minuter. Det var receptet som gav en 4-1-seger mot serieledarna Oskarshamn på bortaplan på fredagskvällen. På söndag väntar hemmamatch i Templet igen!

Succén är tillbaka – välkomna på skridskodisco i Scaniarinken på söndag i samband med SSK-Pantern!

Säkra biljett till SSK - IK Pantern nu - boka online här!

SSK kom till spel mot serieledarna Oskarshamn med samma lag som i senaste segermatchen mot Vita Hästen. Och det var SSK som inledde bäst och skapade mest tryck i inledningen av matchen. Bland annat var kedjan med Lucas Carlsson, Sebastian Bengtsson och Mikael Ahlén heta och vaskade fram ett antal chanser.

Oskarshamn tog dock över mer och mer av spelet desto längre perioden led och i 15:e minuten fick hemmalaget även chansen i powerplay när Lucas Carlsson visades ut för en slashing. Men SSK:s boxplay redde ut situationen på ett utmärkt sätt och Oskarshamn lyckades inte skapa något tryck alls under de två minuterna.

Därefter lyfte SSK spelet igen i slutminuterna och med 1.02 kvar av perioden lyckades man även ta ledningen. Sebastian Dyk och Nicolai Meyer serverade snyggt Christopher Liljewall som gjorde sitt femte mål för säsongen och SSK kunde gå till periodvila i ledning.

Lucas Carlsson pricksköt 2-0

I andra perioden fick SSK chansen i powerplay efter fem minuter. Till en början fick man inte någon ordning på spelet i powerplay men då tog Lucas Carlsson saken i egna händer, transporterade in pucken i offensiv zon och sköt ett lurigt skott mellan ben och klubba på IKO-back och pucken letade sig snyggt in i vänstra krysset. Carlssons andra mål för säsongen.

Oskarshamn var därefter laget som hade mest puck och satte rejäl press i SSK:s zon, men Alexander Sahlin visade upp ett stabilt målvaktsspel och SSK lyckades freda sig och hade en 2-0-ledning inför den tredje perioden.

Oskarshamn satte full fart i tredje perioden och tryckte tillbaka SSK. Man fick dessutom spela powerplay efter bara några minuter men SSK kämpade återigen väl i boxplay och kunde inte bara klara av underläget utan lyckades även kontra och få med sig ett eget powerplay i slutsekunderna. Då slog förstakedjan till igen. Sebastian Dyk passade till Nicolai Meyer som snyggt smällde in 3-0 bakom Adam Åhman som var skymd av Christopher Liljewall som i vanlig ordning var på kontoret framför mål.

Åslins andra för säsongen avgörande

IK Oskarshamn fick strax därpå ännu ett powerplay och då behövde Jonas Engström bara fem sekunder på sig att få in reduceringen. Detta med ett jätteskott som Sahlin fick kapitulera för. Hammafansen fick hopp om ett spännande slut.

Men nej, hemmalagets jakt på ännu ett reduceringsmål fick ett abrupt slut när Ludwig Blomstrand och David Åslin stod för ett fint arbete. Åslin vann pucken i egen zon, höll den kyligt och spelade djupt på Blomstrand med fart som var först ner i IKO-zonen. Vackert spelade han tillbaka pucken till Åslin som följt med upp och som efter en snygg backhand-dragning som lurade Åhman. Åslins andra mål för säsongen och 4-1 till SSK.

SSK kontrollerade därefter spelet resten av perioden och Oskarshamn var aldrig nära att komma tillbaka in i matchen. SSK tog därmed sin tredje raka seger. Nu väntar hemmamatch på söndag när Pantern gästar Scaniarinken.

MATCHFAKTA: IK Oskarshamn - SSK

Slutresultat: 1-4 (0-1, 0-1, 2-1)

Målskyttar: 0-1 Christopher Liljewall (Meyer, Dyk), 0-2 Lucas Carlsson (Fagerudd, Sahlin), 0-3 Nicolai Meyer (Dyk), 1-3 Jonas Engström (Zajak, Piispanen), 1-4 David Åslin (Blomstrand)

Skottstatistik: 37-20

Utvisningsminuter: 2-6

Publiksiffra: 2 123