Tingsryd
TAIF

Formstarkt Tingsryd plockade ny seger

30 november 2018 22:00

Tingsryd ångar på och tog poäng för fjärde matchen i följd när det blev en 5-1-seger mot Leksand på bortaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Tingsryd plockade tretton poäng på de arton första matcherna i höst.

På de sex senaste matcherna har laget nu tagit tolv poäng.

Hyfsat lyft alltså.

Smålänningarna erövrade poäng för fjärde matchen i följd när det blev en övertygande 5-1-vinst på bortaplan mot Leksand.

Nyvärvade backen Max Lindroth sköt 1-0 i första perioden innan Max Novak och Kim Tallberg satte 2-0 respektive 3-1 med varsitt powerplay-mål i den andra perioden. I den tredje perioden forcerade Joakim Axman in 4-1 innan Tallberg och Daniel Ljunggren otroligt vackert kombinerade in det avslutande 5-1-målet.

Tex Williamsson - ifjol i just Leksand - storspelade i Taif-kassen och motade 27 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96,4 %.

Eftersom alla lag i botten av tabellen vann sina matcher så är tabelläget oförändrat och Taif är alltjämt nästjumbo.

Leksand är nere i en svacka och åkte på fjärde raka förlusten.

LEKSAND - TINGSRYD 1-5
Periodsiffror: 0-1, 1-2, 0-2
Skott: 28-28

Målskyttar Leksand: Axel Bergkvist

Målskyttar Tingsryd: Max Lindroth, Max Novak, Kim Tallberg, Joakim Axman, Daniel Ljunggren

Statistik: Leksand - Tingsryd