Västerås
VIK

Samuel Ersson tillbaka och blev vinnare direkt

30 november 2018 21:30

Samuel Ersson var tillbaka i målburen och blev vinnare direkt i comebacken när han ledde Västerås till seger mot Karlskrona.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter tre missade matcher på grund av skada så var Samuel Ersson tillbaka i Västerås mål i bortamatchen mot Karlskrona.

Då storspelade den JVM-aktuelle keepern. Han motade 23 av 24 skott, noterade en räddningsprocent på 95,8 % och ledde sitt lag till en 3-1-seger.

Framåt så kom 1-0 och 2-0 i mittperioden. Fredrik Hetta lyckades från nära håll peta in det första målet medan Anthon Eriksson prickade in det andra med ett snärtigt och vackert skott.

Karlskrona recucerade med knappa tre minuter kvar, men bara minuten senare så kunde Lukas Zetterberg stänka in 3-1 i powerplay och därmed stänga matchen. Formstarke Zetterberg gjorde sitt fjortonde mål för säsongen och har gjort åtta mål på de nio senaste matcherna.

Segern var den sjunde på de åtta senaste matcherna för Västerås - och nu är nykomlingen uppe på en tredjeplats i tabellen.

Karlskrona, som innan förlusten hade två raka segrar, är femma i sammandraget.

KARLSKRONA - VÄSTERÅS 1-3
Periodsiffror: 0-0, 0-2, 1-1
Skott: 24-21

Målskyttar Karlskrona: Axel Sundberg

Målskyttar Västerås: Fredrik Hetta, Anthon Eriksson, Lukas Zetterberg

Statistik: Karlskrona - Västerås