Södertälje
SSK
Vita Hästen
VIT

SSK-TV: Höglunds och Åslins första gav två poäng – se eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK:s direktsändning efter matchen här!

28 november 2018 20:09

Det blev inte den mest skönspelade matchen för säsongen. Men SSK-Vita Hästen blev ändå dramatisk med kvittering för hemmalaget i slutet och ett straffavgörande där David Åslin blev hjälte med en snygg avgörande straff.

Succén är tillbaka – välkomna på skridskodisco i Scaniarinken på söndag i samband med SSK-Pantern!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med anaylser och spelarintervjuer efter SSK-Vita Hästen!

Hugo Gustafsson saknades på grund av sjukdom och Lindsay Sparks var i stället tillbaka i laget när SSK tog emot Vita Hästen i Scaniarinken på onsdagskvällen. SSK inledde starkt och tog kommandot i början av matchen. Sebastian Bengtsson som visat fin form senaste tiden var pigg och ordnade matchens första riktigt vassa chans i den åttonde minuten. Han rundade kassen och sköt ett lågt skott som Viktor Kokman lyckades rädda med tåspetsen.

Därefter fick SSK ett powerplay där Bengtsson direkt var nära att styra in ett skott från Marcus Fagerudd. Men SSK:s ledningsmål skulle dröja till 16:e spelminuten då fjärdekedjan kom flygande. Måns Lindbäck jobbade fram pucken framför mål och Sebastian Höglund kom i andravåg och tryckte in 1-0 till SSK.

Ful tackling på Grossmann

I början av andra perioden tacklades Nicklas Grossmann bakifrån i sargen, blev liggande och gick sedan ut i omklädningsrummet men kunde komma tillbaka i matchen efter några byten. Ingen utvisning enligt domaren men stora protester från hemmapubliken.

Efter 11.25 kunde Vita Hästen kvittera. Christopher Fish kom på högerkanten och sköt ett lågt skott som letade sig in vid Alexander Sahlins bortre stolpe.

Därefter bjöd perioden på hafsigt spel från båda lagen och diverse situationer med gruff, bök och stök. Med 16 sekunder kvar visades Stefan Gråhns ut och Vita Hästen fick inleda tredje perioden i numerärt överläge. Det utnyttjade Mattias Kalin som gav Hästen ledningen med 2-1 efter 33 sekunder spelat av tredje.

Dubbla bortdömda mål

I sjätte minuten bröt Ludwig Blomstrand in framför mål och efter en stökig situation hamnade pucken i mål. Domaren dömde dock bort målet för offside i målgården efter videogranskning.

Fem minuter senare fick även Hästen ett mål bortdömt. Henrik Nyberg var sist på pucken men ansågs ha slagit in den med handsken.

I stället fick SSK chansen när Vita Hästen drog på sig en utvisning för hakning. Och då slog Christopher Liljewall till och styrde in kvatteringen till 2-2 på skott från Marcus Oskarsson.

SSK låg därefter på och jagade ett segermål men tredje perioden slutade oavgjord och matchen gick till förlängning och sedan straffar. Där avgjorde David Åslin med en vacker straff i Kokmans högra kryss.

Säkra biljett till SSK - IK Pantern nu - boka online här!

MATCHFAKTA: SSK-Leksand

Slutresultat: 3-2 PS (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Sebastian Höglund (Lindbäck), 1-1 Cristopher Fish (Krekula, Krupic), 1-2 Mattias Kalin (Rommel, Eriksson), 2-2 Christopher Liljewall (Oskarsson)

Skottstatistik: 28-29

Utvisningsminuter: 8-6

Publiksiffra: 2 433

50/50-vinnare: 80 565 vinstsumma:5 760 kr