Västervik
VVIK

Västervik vann och bröt Almtunas hemmasvit

30 november 2018 21:50

Västervik bortabesegrade Almtuna och bröt därmed hemmalagets fina vinstsvit i Gränbyhallen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter fyra raka matcher utan någon trepoängare - och bara två poäng under det spannet - så kom ett trendbrott för Västervik när det blev en 4-1-vinst på bortaplan mot Almtuna.

Alexander Lindqvist-Hansen sköt 1-0 redan efter fyra minuters spel - och i den andra prioden spädde Kellen Jones (styrning framför mål) och Erik Ullman (rungande backskott) på till 2-0 och 3-0.

Almtuna reducerade i början av den tredje perioden men kom inte närmare än så. Istället stängde Jens Holmström matchen med sitt 4-1-mål i slutet.

Emil Kruse gjorde en stark insats i Västerviks målbur. Han motade 33 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %.

Resultatet innebär att Västervik passerar Almtuna i tabellen. Lagen är elva och tolva i sammandraget och har båda 27 inspelade poäng, men Västervik är före i kraft av bättre målsillnad.

Almtuna hade innan förlusten fem raka hemmasegrar.