Drömstart bäddade för Karlskronas seger

28 november 2018 22:20

En drömstart och två snabba mål grundlade Karlskronas hemmaseger mot AIK.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Karlskrona har hittat vinnarspåret igen. Efter tre raka förluster så har laget nu vunnit två raka matcher.

En drömstart och ett effektivt powerplay grundlade 4-1-segern på hemmaplan mot AIK.

Redan efter fyra sekunder så visades AIK-forwarden Sam Marklund ut två plus två minuter för en klubba i ansiktet på Matt Carey - och det dubbla powerplay-läget utnyttjade Karlskrona hänsynslöst.

Nick Pageau tog ett backskott och efter lite röra framför mål så kunde Marcus Paulsson skicka in 1-0 efter 56 sekunder, och knappa minuten senare så styrde Axel Sundberg elegant in 2-0.

AIK reducerade i slutet av den första perioden, men kom inte närmare än så.

Istället styrde Joseph Jonsson in 3-1 i slutet av andra perioden - även det målet i powerplay - innan Axel Sundberg blev tvåmålsskytt genom att prickskjuta in 4-1.

AIK blev poänglösa för blott tredje gången den här säsongen och missade också att ta över serieledningen från Oskarshamn.

KARLSKRONA - AIK 4-1
Periodsiffror: 2-1, 1-0, 1-0
Skott: 29-37

Målskyttar Karlskrona: Axel Sundberg 2, Marcus Paulsson, Joseph Jonsson

Målskyttar AIK: Éric Castonguay

Statistik: Karlskrona - AIK