MoDo
MoDo

Rasmus Bengtsson sköt Tingsryd till seger

25 november 2018 20:20

Tingsryd har börjat få upp ångan och plockade andra raka segern efter att ha övertidsbesegrat MODO på hemmaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Rasmus Bengtsson gör inte mål speciellt ofta. Ifjol blev det noll mål i Karlskoga, och de tre åren innan dess gjorde han en kasse per säsong.

I somras skrev backen på för Tingsryd - och nu har han redan gjort två mål i den här säsongen.

Höstens andra fullträff kom i hemmamatchen mot MODO och var viktigt - det var nämligen matchavgörande 4-3 på övertid. Det målet betydde att Tingsryd plockade andra raka segern och tredje vinsten på de fyra senaste matcherna.

Taif såg dock länge ut att vara på väg mot en trepoängare.

MODO ledde med 2-1 i den första perioden, men Tingsryd vände på tillställningen. Joachim Nermark 2-2-kvitterade i slutet av den första perioden och Daniel Öhrn gjorde sedan 3-2 mitt i den andra perioden.

Det resultatet stod sig till slutminuterna - men med tre och en halv minut kvar så kunde Jonathan Johnson, med ett förflutet i just Taif, kvittera till 3-3 i powerplay.

Det målet tog matchen till övertid där Bengtsson alltså avgjorde.

Andreas Ljunggren i Taif-målet motade 33 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 91,7 %.

MODO tog poäng för fjärde matchen i rad, men har bara fått med sig en pinne från de två senaste matcherna.

TINGSRYD - MODO 4-3 (OT)
Periodsiffror: 2-2, 1-0, 0-1, 1-0
Skott: 27-36

Målskyttar Tingsryd: Daniel Ljunggren, Joachim Nermark, Daniel Öhrn, Rasmus Bengtsson

Målskyttar MODO: Johan Eriksson, Joakim Hagelin, Jonathan Johnson

Statistik: Tingsryd - MODO