Pantern
PAN

Lars Volden strålande när Pantern segrade

23 november 2018 22:20

Lars Volden var strålande i målburen när Pantern bröt sin förlusttrend och bortavann mot Leksand.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Fyra raka förluster, noll gjorda mål på två matcher och en enda vinst på åtta senaste kamperna.

Det var Panterns facit inför bortamatchen mot Leksand - men då kom ett trendbrott när skåningarna kunde vinna med 3-1.

Vinsten kan gästerna i mångt och mycket tacka målvakten Lars Volden för. Den norske keepern bombarderades av skott och motade 52 av 53 avslut - och noterade därmed en räddningsprocent på 98,1 %.

Framåt så fick Pantern en drömstart. Lukas Haudum styrde in 1-0 efter knappt sex minuter av den första perioden, och bara 43 sekunder senare så ökade Valtteri Ilomäki på till 2-1 efter att ha rundat buren och på något sätt fått in pucken.

Leksand reducerade till 1-2 i början av den tredje perioden och sköt hela 23 (!) skott under den sista tredjedelen, men kom inte närmare än så. Istället kunde Alexander Pettersson göra 3-1 i tom bur för Pantern.

Leksand hade innan nederlaget poäng i sju raka matcher.