MoDo

En poäng borta mot Västervik

23 november 2018 21:37
Herr

Det blev till slut straffar som skulle avgöra fredagskvällens match mellan Västervik och MODO i HockeyAllsvenskan och det var hemmalaget Västervik som drog det längsta strået där och vann matchen med 3-2 efter straffar.

Fredagskvällen bubblade när MODO Hockey tog sig an Västervik på bortaplan, den andra matchen under den bortaturné som Övikslaget är ute på. Hemmalaget inledde matchen bäst och hade det mesta av spelet, till viss del på grund av det power play som Västervik fick efter dryga minuten, när Joakim Hagelin blev utvisad för hög klubba.

En bra bit in i perioden hade MODO inte lyckats skapa någon riktig chans men man åt sig in i matchen spelmässigt i mitten av perioden och efter ett längre anfall så tog gästerna ledningen i matchen. Jonathan Johnson fick klubban på Tobias Enströms skott för styrning och pucken letade sig vackert in bakom Västerviks Emil Kruse.

En styrning var det som såg till att Västervik kvitterade dryga minuten senare. Jens Holmströms skott från blå träffade olyckligt Magnus Häggströms skridsko och det ställde helt Linus Lundin i MODO Hockeys mål.

Matchens andra power play var även det Västerviks men den bästa chansen under Oscar Hedmans utvisning hade MODO Hockeys Victor Öhman som kom fri med Kruse, men avslutet överlistade inte målvakten.

Lukas Wernblom jobbade förtjänstfullt i box play och när en hög klubba träffade hans ansikte blev det fyra minuter på Västerviks Ken Jäger. I det inledande spelet i fyra mot fyra skapade MODO ett jätteläge när Jonathan Johnson var framme och försökte styra in ytterligare ett mål men pucken ville inte in.

Hemmalagets ledningsmål på friläge

MODO fortsatte dra på sig utvisningar i starten av den andra perioden, men Västervik lyckades inte utnyttja det numerära överläget. Det roliga spelet från första perioden var som bortblåst och det handlade i stället om ett ställningskrig från de båda lagen.

Med drygt nio minuter på klockan fick hemmalaget en chans att komma två mot ett och Västerviks Victor Öhman avslutade det läget med att lyfta in 2-1 över axeln på Linus Lundin.

Målet gjorde att MODO tog tag i spelet och under de återstående minuterna av andra perioden så handlade det nästan uteslutande om ett MODO som jagade kvittering och ett Västervik som bara inriktade sig på att försvara sin ledning. Trots det spelmässiga övertaget hade MODO svårt att få till de heta chanserna och efter 40 minuter var det Västervik som hade ledningen.

Västervik med extrapoängen

Hemmalaget kom ut starkare i den tredje perioden och det handlade mycket om Västervik sett till spel och chanser. MODO hade svårt att skapa något men mitt i en bra period för Västervik vände MODO spelet och fick en två mot ett-chans. Magnus Häggströms avslut räddades men Häggström tog egen retur och petade in den i tom kasse för 2-2.

Efter kvitteringen var det åter igen en rätt tillknäppt historia fram till slutminuterna av perioden då Västervik på nytt fick chansen i numerärt överläge, sedan MODO Hockey spelat med för många spelare på banan. Västervik var ett stolpskott från att ta ledningen men MODO kämpade bra, red ut stormen och tog matchen till förlängning.

Tidigt i förlängningen kom ett jätteläge för Jonathan Johnson men Kruse i Västerviks mål räddade det läget. Det handlade mycket om MODO i övertidsperioden men något mål kom inte och matchen tvingades till straffar.

Efter tre straffomgångar hade lagen gjort var sitt mål och straffläggningen fortsatte. I den sjätte straffomgången avgjorde till slut Ken Jäger för sitt Västervik och det blev med det en poäng för MODO.

På söndag avslutas den tre matcher långa roadtrip som MODO är ute på, då man gästar Tingsryd. Efter beger sig laget hemåt för att på tisdag möta IK Oskarshamn hemma i Fjällräven Center. Biljetter till den och MODO Hockeys alla hemmamatcher hittar du på modo.ebiljett.nu.