Södertälje
SSK
Tingsryd
TAIF

Hugo Gustafsson glänste men SSK föll mot Tingsryd – se intervjuer efter matchen i Studio SSK!

23 november 2018 20:31

SSK hade mest puck och skapade mest chanser. Men Tingsryd försvarade sig väl och kontrade in målen. Till sist blev det blev ännu en förlust i en match där 18-årige Hugo Gustafsson stack ut.

Säkra biljett till SSK-Leksand på söndag - köp biljett online här!

Kolla in direktsändningen från Studio SSK med analyser och spelarintervjuer efter matchen här!

SSK kom till spel med nytt ungt friskt blod i laget när pucken släpptes i Scaniarinken på fredagskvällen. Med Petter Hansson skadad och Stefan Gråhns och Lindsay Sparks utanför laget fick J20-spelarna Hugo Gustafsson, Filip Pilö och Lucas Feuk i stället chansen att visa upp sig.

Det var dock Tingsryd som chocköppnade och tog ledningen med 1-0 efter bara 45 sekunder genom Oscar Holst.

SSK spelade upp sig och hade flest chanser i perioden därefter. Förstakedjan skapade en del tryck och även Blomstrand, Åslin och Hugo Gustafsson såg ut att hitta varandra bra och vaskade fram en del lägen.

I sista bytet hade Nicolai Meyer lekstuga med TAIF-försvaret och åkte åttor runt backarna i upp mot 30 sekunder innan han var nära att tråckla in pucken bakom Andreas Ljunggren i Tingsrydskassen. Hemmalaget fick dock gå till periodvila med underläge.

SSK hade pressen - TAIF gjorde målet

I andra perioden startade SSK piggt och skapade flera chanser. Efter fyra minuter visades Stefan Johansson ut för puck out men det var ändå SSK som fortsatte ha mest puck och man fick även vassaste chansen i form av ett friläge som Ludwig Blomstrand dock inte lyckades förvalta.

Kedjan med Hugo Gustafsson, Blomstrand och Åslin fortsatte därefter spela bra och naglade fast Tingsryd i egen zon i nästan varje byte. Men i värsta pressen stack plötsligt Tingsryd upp på en kontring och lyckades göra 2-0 genom Gustav Olhaver.

Resterande delen av perioden fortsatte i samma scenario. Tingsryd backade hem och SSK hade mest puck och vann skotten med 17-6 men lyckade trots flera bra lägen inte få in pucken och ställningen var 0-2 inför tredje perioden.

Bengtsson reducerade

I tredje periodens nionde minut fick SSK chansen i powerplay efter att Sebastian Dyk dragits ner. SSK fick bra tryck och efter en rörig situation kunde Sebastian Bengtsson till slut trycka in reduceringspucken. Bengtssons fjärde mål för säsongen.

SSK hade även bud på kvittering. Bland annat genom Blomstrand som fick ett bra läge men sköt över. I slutminuterna satsade SSK på spel med sex man men då kom i stället 1-3.

MATCHFAKTA: SSK-Tingsryd

Slutresultat: 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Målskyttar: 1-0 Oscar Holst (Tallberg, Ljunggren), 2-0 Gustav Olhaver (Romfors, Melén), 2-1 Sebastian Bengtsson (Blomstrand, Carlsson), Max Novak (Hermansson)

Skottstatistik: 26-20

Utvisningsminuter: 4-4

Publiksiffra: 2 441

50/50-vinnare: 80455 Vinstsumma: 6 640 kr