Södertälje
SSK

Förlust mot formstarkt Västerås – SSK föll med 2-0

21 november 2018 21:24

Det blev ingen seger för SSK i Västerås på onsdagskvällen. Ett formstarkt och defensivt stabilt Västerås gick vinnande ur striden med 2-0. Nu väntar tre raka hemmamatcher för SSK.

Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

Matchen i Västerås öppnade i högt tempo och båda lagen skapade flera chanser i inledningen. Det skulle dock dröja innan första målet i matchen föll.

SSK drabbades av två utvisningar under perioden men boxplay-formationerna gjorde det bra och lyckades, tillsammans med målvakten för kvällen George Sörensen, att freda SSK-kassen två gånger om.

SSK fick också ett läge i powerplay i andra halvan av första perioden men man lyckades inte vaska fram de där riktigt vassa chanserna och fick inte någon utdelning. Ett mål skulle dock falla innan hesa fredrik ljöd för periodpaus. Johan Skinnars fick fram pucken till Fredrik Johansson som tryckte in 1-0 till hemmalaget med blott 46 sekunder kvar på perioden.

Meyer prickade stolpen

I andra perioden var Meyer nära att kvittera i fjärde minuten. Liljewall vann en tekning i offensiv zon och Meyer drog till direkt. Pucken tog dock i utsidan på Samuel Erssons vänstra stolpe. När Västerås sedan fick chansen i powerplay skulle 2-0 komma genom Fredrik Hetta som fick in pucken från ett bra läge i slottet.

Fjärdekedjan med Höglund, Lindbäck och för kvällen J20-talangen Hugo Gustafsson stack upp i något byte men i övrigt var SSK ganska bleka offensivt i andra perioden. I slutsekunderna stod Mikael Ahlén för en fin prestation när han bröt in starkt framför mål, men Samuel Ersson i Västeråskassen stod emot och SSK fick till periodvila med underläge 2-0 inför sista akten.

Defensivt starkt Västerås

Västerås har släppt in väldigt få mål på sistone och i tredje perioden fortsatte Västerås att spela bra och visa upp en tajt defensiv. SSK hade mer och mer puck och bland annat kedjan med Åslin, Blomstrand och Hugo Gustafsson, som fick ersätta Lindsay Sparks som center i den kedjan i tredje, satte bra press. I slutsekvenserna var det dock oftast någon VIK-klubba i vägen och när det inte var det visade Samuel Ersson upp ett stabilt målvaktsspel.

I slutskedet av matchen drabbades dessutom SSK av en utvisning och efter denna återstod bara dryga två minuter av matchen. SSK hade därefter ett skott i stolpen och satsade även på spel med sex man på isen men fick inte in någon reducering mot ett defensivt starkt Västerås som tog sin fjärde raka seger.

Nu väntar tre hemmamatcher för SSK med start på fredag mot Tingsryd.

Välkomna på AW på fredag och familjematch på söndag – det händer i arenan under matcherna SSK-Tingsryd och SSK-Leksand!

MATCHFAKTA: Västerås-SSK

Slutresultat: 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Fredrik Johansson (Skinnars), 2-0 Fredrik Hetta (Frycklund, Lindelöf),

Skottstatistik: 28-29

Utvisningsminuter: 4-8

Publiksiffra: 3 343